ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Ο Κ. ΤΣΙΑΝΟΣ

Σε ένα απίστευτο και χειμαρρώδη μονόλογο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεσσαλικού Θεάτρου Κώστα Τσιάνου, παρουσία της αμήχανης προέδρου του Δ.Σ Βιβής Τσεκούρα, αλλά και μελών του θιάσου, εξελίχθηκε η σημερινή συνέντευξη τύπου, με αφορμή το νέο έργο «Του ήλιου και του φεγγαριού», οι παραστάσεις του οποίου ξεκινούν το Σάββατο 16 Απριλίου στο «Θέατρο του Μύλου».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε αφορμή τη λήξη της σύμβασής του από 1ης Μαρτίου και επισημαίνοντας πως η παράσταση είναι προσφορά του, ο Κώστας Τσιάνος σε υψηλούς τόνους περιέγραψε απίστευτες συνεδριάσεις του Δ.Σ, με λασπολογίες στο πρόσωπό του, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν τον κάλεσε για το «τι θα γίνει παραπέρα», ενώ δεν δίστασε να καταφερθεί με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και στη χρήση του θεάτρου ΟΥΗΛ για εκδηλώσεις «χωρίς να ντρέπεται κανένας»!!

«Ο μισθός μου στο θέατρο είναι κατώτερος κάποιων ηθοποιών του, την ώρα που ορισμένοι στο Δ.Σ που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε παράσταση λένε τα αίσχη εναντίον μου στις συνεδριάσεις. Υπάρχουν άνθρωποι ατάλαντοι, που με φθονούν και δεν με θέλουν στο Θεσσαλικό Θέατρο, ένα έργο δικό μου και των συνεργατών μου, στο οποίο παραμένω πιστός 30 χρόνια τώρα, όταν κάποιοι άλλοι… λακίσανε από χρόνια», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση Τσιάνου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «δεν σκοπεύει να φύγει από το χώρο αλλά ούτε και να συνεχίσει ως καλλιτεχνικός διευθυντής».

Μπροστά στους εμβρόντητους δημοσιογράφους και την αμήχανη πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ ο κ. Τσιάνος υποστήριξε πως στο Δ.Σ υπάρχουν φωνές ακόμη και εναντίον της «Αυλής του Μύλου», που κρατιέται από τον ίδιο «με το ζόρι από πρόπερσι, καθώς κάποιοι δεν τη θέλουν», ενώ αναφερόμενος στο θέατρο ΟΥΗΛ περιέγραψε «μια τσιμεντένια κ@ράδα και ένα σκάνδαλο για το οποίο δεν μιλά κανείς, αντίθετα το χρησιμοποιούν για να στήνουν εκδηλώσεις χωρίς να ντρέπονται»!!!!

Απαντώντας σε ερώτηση του paidis. com και μη κρύβοντας τη δυσφορία της για την εξέλιξη της συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του Θ.Θ Β. Τσεκούρα υποστήριξε πως το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι διαδικαστικό και μπορεί να τραβήξει ίσως και μέχρι τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο, ενώ απέδωσε τα καταγγελλόμενα σε «στάση και απόψεις της αντιπολίτευσης», καλώντας τον Κ. Τσιάνο να αναθεωρήσει για την εκ νέου συνεργασία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής, με την κατάθεση σχετικής αίτησης, αλλά και τους δημοσιογράφους να χειριστούν το θέμα… διακριτικά!!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Με την παράσταση ολοκλήρωσα τη φετινή αναζήτησή μου για ένα γνήσιο λαϊκό θέατρο που άρχισε με το “Κάποτε στη Σμύρνη” και συνεχίστηκε με “Τα ψηλά βουνά” που είδαν πάνω από 10.000 μαθητές, μια θαυμάσια δουλειά βασισμένη στις παραλογές του δημοτικού μας τραγουδιού», τόνισε ο Κώστας Τσιάνος, περιγράφοντας ένα έργο που απευθύνεται στον απλό θεατή αποφεύγοντας «μεταμοντέρνους σκηνοθετισμούς και φθηνούς λαϊκισμούς που δυστυχώς κατακλύζουν το θέατρο».

Κλείνοντας ο κ. Τσιάνος επανέλαβε σε όλους τους τόνους πως η σκηνοθετική εργασία, η σύνθεση του έργου, το σκηνικό, η μουσική επιλογή και η χορογραφία είναι προσωπική προσφορά του στο Θεσσαλικό Θέατρο, ενώ το κασέ του είναι 35.000 ευρώ και όχι 20.000 που «έπεσε» κατά την οικονομική κρίση!!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ