ΘΕΑΤΡΙΚΟ «ΡΩΓΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ρωγμή στον τοίχο», σε σενάριο του Δημήτρη Σακατζή και σκηνοθεσία Αργύρη Γιουρούκη, καθηγητών του σχολείου, στο Δημοτικό Θέατρο του Τυρνάβου «ΜΑΞΙΜ», την Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016, στις 8:00 το απόγευμα, για τους γονείς των μαθητών και τους πολίτες του Δήμου Τυρνάβου.

Στο έργο πρωταγωνιστούν, τραγουδούν και χορεύουν 15 μαθητές από το σχολείο. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Το έργο πραγματεύεται τα αδιέξοδα που δημιουργεί στους μαθητές η λεκτική βία και συνακόλουθα, η απόρριψη της προσωπικότητάς τους, στην πορεία εξατομίκευσης και διαμόρφωσης της ταυτότητάς τους. Η λεκτική βία αποτελεί μία από τις πιο ύπουλες μορφές «bullying».

Τα κυρίαρχα κοινωνικοποιητικά πλαίσια της οικογένειας και του σχολείου και οι σχέσεις που αναπτύσσονται σε αυτά, μέσω των αλληλεπιδράσεων, μεταξύ παιδιών – γονέων, μαθητών – καθηγητών και μαθητών και συνομηλίκων, έρχονται σε πρώτο πλάνο. Προσπαθούν να αποκωδικοποιηθούν τα μηνύματα που κυκλοφορούν σε αυτά τα πλαίσια κι επηρεάζουν το κάθε παιδί και να ερμηνευτεί ο τρόπος που το οδηγούν στον αποκλεισμό, την απομόνωση ή την ένταξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ