ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο Δ.ΒΙΤΣΑΣ

Επίσκεψη ανώτερου κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δ. Βίτσα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι σήμερα στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου, ώστε να διαπιστωθούν από τους κυβερνώντες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για εξέλιξη που προκαλούν οι συχνές αντιδράσεις των ίδιων των προσφύγων αλλά και των αλληλέγγυων που ζητούν να κλείσει το στρατόπεδο.

Εν τω μεταξύ έληξε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής ο δίωρος αποκλεισμός της ε.ο Λάρισας –Τρικάλων στο ύψος του Κουτσόχερου, από 150 περίπου Αφγανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο, οι οποίοι και προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των συνόρων αλλά και τις συνθήκες διαβίωσής τους στη δομή.

Με πανό που σήκωσαν οι πρόσφυγες αιτούνται ασύλου σε πιο «φιλικές» χώρες, αναφέροντας τον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, την ώρα που οι τελευταίες εξελίξεις με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο φιλοξενίας του στρατοπέδου προκαλεί «πονοκεφάλους» στο κεντρικό Συντονιστικό των Αθηνών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ