ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου ιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Λ.

Με κατεπείγουσα εντολή, προς όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, την Πέμπτη 21/04/2016, το Υπουργείο Υγείας ζητά τη μεταφορά των όποιων ταμειακών διαθέσιμων, στην Τράπεζα της Ελλάδος, με επίκληση της περσινής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Από τα διαθέσιμα των Νοσοκομείων και των Υ.Π.Ε., πληρώνονται όλα τα τρέχοντα έξοδα, για φάρμακα, υλικά, αντιδραστήρια, επισκευές κ.λπ., οι μισθοί όλου του επικουρικού προσωπικού, οι πρόσθετες εφημερίες και αναδρομικά, οι αυθαίρετες περικοπές παρελθόντων ετών.

Θεωρούμε ότι η αφαίρεση αυτών των ποσών από τα Νοσοκομεία της χώρας, θα επιδεινώσει δραματικά τον ήδη υφιστάμενο οικονομικό στραγγαλισμό της δημόσιας περίθαλψης και θα παραπέμψει στις καλένδες τα δεδουλευμένα του προσωπικού.

Ειδικά για το Νοσοκομείο  μας, που για τους περισσότερους μήνες του προηγούμενου έτους, ήταν χωρίς ή με προσωρινή διοίκηση, με αποτέλεσμα να καθυστερούν περιπτώσεις προμήθειας υλικών, αλλά και αποπληρωμές δεδουλευμένων του προσωπικού, από τον Ιανουάριο του 2015, οι πόροι που καλούμαστε να παραδώσουμε, είναι άκρως απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία του και την αποπληρωμή δεδουλευμένων.

Καλούμε:

Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, να ανταποκριθεί στο αυτονόητο καθήκον του και να αποτρέψει την παράδοση των ταμειακών διαθεσίμων, όπως άλλωστε έχουν ήδη αποφασίσει πολλά Νοσοκομεία.

Τα σωματεία των υγειονομικών, αλλά και των άλλων εργαζομένων, σε συντονισμένες, αγωνιστικές ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η επιχειρούμενη ληστεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ