Η ΝΙΚΑΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου πανηγυρίζει ο ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Νίκαιας. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων, διοργανώνεται μαθητικός αγώνας δρόμου 1.000μ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες ηλικίας 10 έως και 15 ετών, δηλαδή,

όσοι και όσες φοιτούν στην Τετάρτη, Πέμπτη και Έκτη Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και στις τάξεις του Γυμνασίου.

Οι αγώνες δρόμου και η συμμετοχή σε αυτούς “για το μαντήλι” είναι ένα παλαιότερο έθιμο στη Νίκαια, στο οποίο έπαιρναν μέρος δεκάδες μαθητών/ριών από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δίνοντας ζωντάνια και πνοή στο χωριό και τονίζοντας με ιδιαίτερο σεβασμό και λαμπρότητα την ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η αναβίωση αυτού του παλαιότερου εθίμου, η πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο κέντρο του χωριού, καθώς και η πιθανή ανάδειξη νέων ταλέντων στίβου.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα δρόμου θα βραβευτούν όλοι και όλες για τη συμμετοχή τους, θα δοθούν έπαθλα (κύπελλα και μετάλλια) στους τρείς πρώτους ανά κατηγορία, ενώ στους νικητές των αγώνων θα επιδοθεί και το παραδοσιακό μαντήλι με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα συμμετέχουν δύο παιδικά χορευτικά τμήματα Νίκαιας που θα παρουσιάσουν στους παρευρισκομένους παραδοσιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση του κ. Τσιπλακούλη.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Νίκαιας.

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: μετά το τέλος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας (10:30π.μ.)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ