Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ Γ. ΝΑΣΤΟ

Επιστολή με την οποία αποδοκιμάζουν την ενέργεια του υπουργού Παιδείας να κριτικάρει τις θέσεις που εξέφρασε με επιστολή του ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας Γ. Νάστος περί κατάργησης νηπιαγωγείων, χωρίς φυσικά να τον κατονομάσει, εξέδωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού σημειώνοντας ότι “το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι αναφαίρετο”.

Στην επιστολή του συλλόγου που επίσης δεν αναφέρει το όνομα του αιρετού τονίζονται τα παρακάτω:

“Με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σε ανακοίνωση συνδικαλιστικού εκπροσώπου Θεσσαλίας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας», δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η συνδικαλιστική ελευθερία  είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και  συμπαραστέκεται στον συνδικαλιστή και αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας.

Ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ  Θεσσαλίας με  ανακοίνωσή του εξέφρασε την αγωνία του για τα νηπιαγωγεία που κινδυνεύουν να κλείσουν σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου( άρθ. 35 παρ.1α του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις»), η οποία διπλασιάζει από 7 σε 14 τον ελάχιστο αριθμό νηπίων που χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο.

Οι αιρετοί έχουν υποχρέωση να εκφράζουν, σε συνεργασία με τα Δ.Σ. των σωματείων, τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις τους σε σχέδια νόμων που θεωρούν ότι αποτελούν σοβαρά πλήγματα για τη δημόσια υποχρεωτική προσχολική και βασική εκπαίδευση. Στο σύνολό τους οι εκπαιδευτικοί δε δέχονται την υποβάθμιση των νηπιαγωγείων, το κλείσιμό τους και  τη μείωση των θέσεων εργασίας των νηπιαγωγών.

Έχουν υποχρέωση επίσης να αναδεικνύουν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση και να αγωνίζονται για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Το δικαίωμα  στην ελεύθερη έκφραση είναι αναφαίρετο!”

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοίνωση στήριξης στον Γ. Νάστο εξέδωσε και η ΔΑΚΕ α/βαθμιας εκπαίδευσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ