ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΕΛΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Επίθεση ομάδας σκύλων δέχθηκε σήμερα 48χρονος αγρότης την ώρα που πήγαινε προς το χωράφι του στην περιοχή πλάγια του Τυρνάβου, στην ίδια περιοχή που αγέλη σκύλων κατασπάραξε πριν από λίγο καιρό ηλικιωμένο αγρότη ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο άτυχος 48χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ με δεδομένο ότι δεν γνωρίζει κανείς για την υγεία των σκύλων διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας για να του χορηγηθεί αντιλυσσικό εμβόλιο για προληπτικούς λόγους.

Επειδή το συμβάν σημειώθηκε στην ίδια περιοχή η εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για την ίδια αγέλη που κυκλοφορεί στις παρυφές του Τυρνάβου και προφανώς επιτίθεται λόγω πείνας ή επειδή κάποια από τα ζώα βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής.

Εν τω μεταξύ επειδή το πρόβλημα έχει πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί το πρόβλημα ο δήμαρχος Τυρνάβου ήδη επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τη διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, ενώ την Τετάρτη μετά το Πάσχα συγκαλεί σύσκεψη των αρμόδιων επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί στο δήμο για τη διαχείριση του προβλήματος.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας που προβλέπει την περισυλλογή των αδέσποτων, τον εμβολιασμό, τη στείρωση και τη σήμανσή τους ώστε να μην την πληρώνουν άδικα άνθρωποι αλλά και τα ίδια τα αδέσποτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ