Η ΧΡΗΣΤΟΜΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος «συγκινεί» με το μεστό θρησκευτικό του λόγο και τις τοποθετήσεις του επί παντός, ωστόσο η συγκεκριμένη της Μ. Παρασκευής συγκαταλέγεται στα best off του ανδρός, όπως φυσικά και οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν από νοήμονες πιστούς που το εννοούν!

Θα ήταν μάλλον άσκοπο να απευθυνθεί κανείς σε «ώτα μη ακουόντων…», αν τα περί σαπίσματος χεριών και τρυπήματος στομαχιών δεν εκστομίζονταν από το συγκεκριμένο «ιεράρχη», με μακρά πορεία δόξης την περίοδο της χούντας!

Βλέπετε ο «άγιος» Καλαβρύτων, όπως μάλιστα με περηφάνια επισημαίνεται στο βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, υπηρέτησε ως ιερέας της Χωροφυλακής κατά την «δημοκρατική» περίοδο 1963-1974, λαμβάνοντας μάλιστα το βαθμό του Μοιράρχου και στη συνέχεια του Ταγματάρχου Χωροφυλακής!

Τα περί… χρηστομάθειας άλλωστε του Αμβρόσιου είναι γνωστά από χρόνια, όταν ο ίδιος σε ομιλία του ως τιτουλάριος μητροπολίτης πια το 1976, περιέγραφε τα απίστευτα της χουντικής περιόδου ως «ατυχή συμβάντα εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού καθήκοντος» τα οποία οδήγησαν ορισμένους να στερηθούν την ελευθερία τους, απευθύνοντας μάλιστα «ιδιαίτερο ασπασμό» στους αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Χωροφυλακής!

Στην προκειμένη το «να τον χαίρονται» είναι το λιγότερο, ή για να μιλήσουμε στη γλώσσα σας «ουαί υμίν…».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ