ΈΡΧΕΤΑΙ Ο “1ST METEORA MTB RACE 2016 ”- ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Πηνειός, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Λάρισας, το Δήμο Καλαμπάκας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και την υποστήριξη της «Cyclinghellas»,  διοργανώνει στην γραφική περιοχή των Μετεώρων για  1η χρονιά τον  Ποδηλατικό αγώνα  MTB  με Πανελλήνια συμμετοχή  με την ονομασία   “1st Meteora  MTB race 2016 ”.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και  θα διεξαχθεί την Κυριακή 8  Μαίου  2016. Σκοπός της διοργάνωσης είναι  αφενός η ανάδειξη  του  αισθητικού κάλλους της περιοχής των  Μετεώρων , αφετέρου  η  ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και  η  προώθηση του αθλήματος της ορεινής  ποδηλασίας. Στόχος των διοργανωτών η  καθιέρωση του αγώνα  ως θεσμό για την περιοχή  με Διεθνής συμμετοχές.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00πμ από το γήπεδο  Καστρακίου Καλαμπάκας  και διαγράφοντας μια  διαδρομή 32 χλμ., αφού διέλθει διαδοχικά  μέσα από  συνεχή μονοπάτια θα ολοκληρωθεί τερματίζοντας στο αρχικό σημείο εκκίνησης.

Ο αγώνας  βουνού  στα Μετέωρα θα καθιερωθεί ως θεσμός , με όλα τα πιθανά τουριστικά και όχι μόνο οφέλη για την περιοχή.

Ο Σύλλογός μας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να καλλιεργήσει και να ενισχύσει την ποδηλατική κουλτούρα και συνείδηση των ανθρώπων, ώστε όλοι  μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Με κάθε ευκαιρία  και πρωτοβουλία εργάζεται προς την εκπαίδευση των πολιτών στην κατεύθυνση της ασφαλούς μετακίνησης τους και στην  προώθηση της κουλτούρας της χρήσης ήπιων μέσων μετακίνησης στην πόλη. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μπορούμε μαζί να συνδυάσουμε την κουλτούρα του αθλητισμού και το σημαντικό τουριστικό όφελος για την τοπική κοινωνία.

Η συμμετοχή των αθλητών και θεατών από όλη την Ελλάδα αναμένεται να είναι τεράστια και πρωτοφανής για την τοπική κοινωνία! Ελάτε να περάσουμε όλοι μαζί ένα άρτια οργανωμένο event, μια αξέχαστη εμπειρεία!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ