ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΧΑΛΑΖΟΒΑΡΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου για τον τρόπο με την οποίο χειρίζεται το πρόβλημα του παγετού που έπληξε τις καλλιέργειες το Μάρτιο αλλά και για την αντιμετώπισή της στο θεσμό του δημοτικού συμβουλίου ασκεί η παράταξη “Δράση Πολιτών” με ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της Στ. Ροντούλης αναφέρονται τα παρακάτω:

“Ως γνωστόν, σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Δήμο Τυρνάβου, στις 27/4/2016, απαίτησε εγγράφως την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το μέγα θέμα του παγετού του Μαρτίου, που έπληξε καίρια την τοπική αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα σε μια ιδιαιτέρως αρνητική ευρύτερη συγκυρία για το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας, ο οποίος πρόκειται να υποστεί, λόγω φορολογικού και ασφαλιστικού, μια εκπορευόμενη απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδυνηρή οικονομική αφαίμαξη.

Δυστυχώς, μια πρωτοβουλία που έπρεπε να αναληφθεί από τη δημοτική αρχή, κατέστη επιτακτικό αίτημα της αντιπολίτευσης, η οποία, αντιμετωπίζοντας τον μακάριο ύπνο του κ. Σαρχώση, αναγκάστηκε να κινητοποιηθεί, για να προσπαθήσει τουλάχιστον να αποτρέψει τα χειρότερα για τους παραγωγούς.

Συνειδητοποιώντας, λοιπόν, ο κ. Σαρχώσης την γκάφα της απραξίας του, αποφάσισε, εκ των υστέρων ως συνήθως, να αντιδράσει, «κουβαλώντας» στον Τύρναβο, στις 9/5/2016 τον συριζοκίνητο πρόεδρο του ΕΛΓΑ, μολονότι στις 10/5/2016 είχε ορισθεί η συζήτηση του αιτήματος της δημοτικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προφανώς, με την ενέργεια του αυτή ο κ. Σαρχώσης σκέφτηκε να απονευρώσει την προκληθείσα από την αντιπολίτευση συζήτηση και να συγκαλύψει τη νιρβάνα στην οποία έχει περιέλθει η παράταξή του.

Πάνω στη βιασύνη του, όμως, διέπραξε μεγάλα λάθη. Με την εν γένει συμπεριφορά του ευτελίζει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και επιδεικνύει τις κομματικές του παρωπίδες, όταν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι Τυρναβίτες παραγωγοί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, θα έπρεπε να κινητοποιηθούν, για να τελεσφορήσουν τα δίκαια αιτήματα τους περί εγκύρων και εγκαίρων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ γνωρίζει και αποδέχεται τα πολιτικάντικα τερτίπια του κ. Σαρχώση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση εκτίθεται και ο ίδιος ανεπανόρθωτα. Τον συμβουλεύουμε, λοιπόν, για να διαφυλάξει την ηθική του ακεραιότητα, να μην έρθει τη Δευτέρα στον Τύρναβο, αλλά να παραστεί την επομένη ημέρα, την Τρίτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και θα γίνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση για το ζήτημα του παγετού.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην γίνει παιχνιδάκι στο χέρια μιας «χαλαζοβαρεμένης» δημοτικής αρχής που έχει χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Περιμένουμε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, απλά, να εμφανισθεί την Τρίτη (10/5/2016) στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ανακοινώσει ότι ο ΕΛΓΑ αποδέχεται το ζημιογόνο αίτιο του παγετού, για να ησυχάσουν επιτέλους οι τοπικοί παραγωγοί. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά μια χυδαία προσπάθεια εμπαιγμού, αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης των αγροτών, που θα αμαυρώσει και θα απαξιώσει την εικόνα του ιδίου και του ΕΛΓΑ στα μάτια της τοπικής κοινωνίας.

Τούτων δοθέντων, η «Δράση Πολιτών» δεν θα είναι παρούσα στη συνάντηση της Δευτέρας, επικρίνοντας τη διχαστική και επικοινωνιακή της στόχευση.

Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία στον κ. Σαρχώση να κάνει τα γνωστά του «παιχνιδάκια» στην πλάτη των παραγωγών του Τυρνάβου. Δεν θα δώσουμε άλλοθι στους ψεύτες και αφερέγγυους, για να κοροϊδέψουν εκ νέου τον κόσμο. Η «χαλαζοβαρεμένη» δημοτική αρχή πρέπει να μείνει επιδεικτικά μόνη της τη Δευτέρα, μήπως και πάρει καμιά αποζημίωση η ίδια από τον ΕΛΓΑ, αφού δεν μπορεί και δεν ξέρει να παλαίψει ορθά για την κατευόδωση των δικαίων του αγροτικού κόσμου του Τυρνάβου”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ