ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΡΦΙ» ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Οπως είχε αναφέρει το paidis.com σε χθεσινό του ρεπορτάζ αρκετές και ηχηρές ήταν οι απουσίες δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας από τη σημερινή τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη Λάρισας.

Μεταξύ αυτών ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδωρος Καφφές, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής β/βαθμιας Θωμάς Δαούλας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ζαούτσος και Κώστας Τσαούσης, οι οποίοι αν και ψήφισαν υπέρ της ανακήρυξης του κ. Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη, τιμώντας τον θεσμό απουσίασαν από την τελετή διαφωνώντας με το πρόσπο που τον υπηρετεί.

Από την τελετή απουσίασε και η παράταξη Διαμάντου που είχε εκφράσει την κάθετη διαφωνία της με την ανακήρυξη.

Εν τω μεταξύ κυριολεκτικά με το «γάντι» έδωσε σήμερα τη δική του απάντηση ο Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη σχετική ενημέρωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τις αντιδράσεις που συνόδευσαν την απόφαση για ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της Λάρισας.

«Αυτή η τιμή δεν αφορά το πρόσωπό μου αλλά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ως θεσμό. Αυτή η τιμή δεν είναι τιμή κατά βάθος, αλλά είναι χρέος, βάρος εθνικό. Γιατί όταν κάποιος ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης είναι για να παίρνει από κάθε τόπο διδάγματα και έτσι να ασκεί τα καθήκοντά του όπως αρμόζει στην ιστορία του τόπου και του έθνους» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθιστώντας σαφές πως η τιμή αφορά τη θεσμική του ιδιότητα και σε καμία περίπτωση το πρόσωπό του.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων Τζανακούλη και Διαμάντου να απουσιάσουν από τη συνεδρίαση, ενώ και στελέχη της Συμπαράταξης δεν έδωσαν σήμερα το παρών στην αίθουσα.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ