ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ…

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που πρόκειται να ψηφιστεί την Κυριακή άσκησε οο βουλευτής Λάρισας τηςΕνωσης Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνης, ο οποίος αφού άσκησε κριτική για όλα τα φορομπηχτηκά μέτρα που προβλέπει εστίασε ιδιαίτερα στη δημιουργία δύο νέων φορέων που προβλέπουν και νέες προσλήψεις.

Ειδικότερα ο κ. Κατσιαντώνης ανέφερε:

“Την ώρα που ο πέλεκυς πέφτει βαρύς σε άνεργους, μισθωτούς, συνταξιούχους και πολύτεκνους….η στασιμότητα σε αναγκαίες δομές εξαπλώνεται ραγδαία και η ανάπτυξη έρχεται με τη δημιουργία δυο νέων υπηρεσιών…αμφιβόλου χρησιμότητας, τουλάχιστον μέχρι τώρα, πλην όμως….με τις “ευλογίες” του Αλέξη Τσίπρα.

Στο πολυνομοσχέδιο που κόβει την ανάσα των πολιτών……υπάρχει στα “ψιλά” γράμματα ο διορισμός 52 “ευνοημένων” ατόμων με μέσο μισθό 2.000 ευρω το μήνα! σε υπηρεσία….που θα έχει αντικείμενο (ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ!!!) το σχεδιασμό της ηλεκτρονικής διασύνδεσης του κράτους. ενώ η δεύτερη υπηρεσία αντίστοιχης «χρησιμότητας» θα είναι η Δημόσια Αρχή Λιμένων…για τον καλύτερο συντονισμό των κεντρικών λιμανιών, με απαίτηση για πρόσληψη 30 ατόμων…των οποίων ο μισθός θα καθοριστεί με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας.

Το συνολικό κόστος ετήσιας λειτουργίας για την πρώτη μόνο υπηρεσία υπολογίζεται σε 1.600.000 ευρώ από τα οποία 1,26 εκατομμύρια αφορούν τους μισθούς και 340 χιλιάδες για μισθώματα και λειτουργικά έξοδα….χρήματα που θα καλυφτούν από τον Έλληνα φορολογούμενο και πάλι…

Την ίδια ώρα, αναξιοποίητες παραμένουν οι προτάσεις για δομές ανάπτυξης και επιχειρηματικού χαρακτήρα, όπως ο ιατρικός τουρισμός για τον οποίο τοποθετήθηκα με ερώτηση μου στον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, και από τον οποίο η χώρα σε βάθος δεκαετίας θα δύναται να αντλήσει 2 δις ευρώ με την προσέλευση 400.000 ασθενών.  Πληθώρα από οφέλη οικονομικού και ανταποδοτικού χαρακτήρα για την χώρα μας, όπως δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενίσχυση ιατρικών τμημάτων νοσοκομείων, επενδύσεις και πάνω απ’ όλα σημαντικό υπόβαθρο για επιχειρηματική ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Και σαν να μη φτάνει αυτό, από την υπόσχεση της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, φτάσαμε στην αύξησή του…. Αλήθεια, πότε η ανάπτυξη στηρίχθηκε σε ληστρική φοροεπιδρομή ή σε εφευρέσεις θέσεων εργασίας αμφίβολης χρησιμότητας? Το μόνο για το οποίο προϊδεάζει η πρόβλεψη τους, μόνον υποσχετική ψηφοθηρικής περιόδου καταδεικνύει…

Λυπηρό και κραυγαλέο όμως πέραν των ως άνω «αναστάσιμων» μεταρρυθμίσεων – ταχυδακτυλουργιών είναι η επέλαση των «βαπτισμένων» «βέλτιστων» πρακτικών του «καλού» τώρα για την κυβέρνηση ιδιωτικού τομέα που πρέπει να υιοθετηθούν και από τις δημόσιες επιχειρήσεις  που διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά,  καταστρατηγώντας σε μια νύχτα και αποκρύβοντας αναπόσπαστα παραρτήματα όπως το  Β, η τύχη του οποίου ακόμη αγνοείται–   συνταγματικά κατoχυρωμένα δικαιώματα και αγνοώντας παντελώς αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχουν κρίνει περί του αντιθέτου.

Δεν αρκούσε στην κυβέρνηση και στους Δανειστές τα 2 δήθεν Ταμεία Αξιοποίησης του Εθνικού Πλούτου, έρχεται να εφαρμόσει συλλήβδην παρωχημένους σχεδιασμούς που καταρτίστηκαν ερήμην των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών ,των εργαζομένων  των μεταβιβαζόμενων φορέων δημόσιου συμφέροντος, δεσμεύοντας κοινωνικά αγαθά ,όπως ο αθλητισμός, το νερό, το ρεύμα, η Ταχυδρομική Υπηρεσία από τα ΕΛΤΑ, υπέρ των μεγάλων ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ, δημιουργώντας νέες δαπάνες, καταλύοντας εργασιακά δικαιώματα, αφού δεν γίνεται καμία πρόβλεψη  για προστασία του υφιστάμενου προσωπικού!!! Πρώτη φορά αριστερά   Παραδίδεται και κατασυκοφαντείται  το μεγαλύτερο  αρχιτεκτονικό Αθλητικό Κέντρο της χώρας μας – ΟΑΚΑ,  άμεσα συνυφασμένο με την νεώτερη  πολιτιστική κληρονομιά μας και κυρίως παραδίδεται ο αθλητικός  πνεύμονας της κατά παράβαση του άρθρου 16 του Συντάγματος, αγνοώντας επίσης παντελώς την τύχη του ΕΚΑΕ και του Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ  εν όψει μάλιστα  ολυμπιακής  προετοιμασίας.

Και κλείνω με ένα απόσπασμα του Διονύσιου Σολωμού,  πέρα για πέρα επίκαιρο, «Τί θὰ κάμετε; Θ’ ἀφῆστε νὰ ἀποκτήσομεν ἐμεῖς λευθεριᾶν, ἢ θὰ τὴν λύστε ἐξ αἰτίας πολιτικῆς;»…”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ