ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ…ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΙΝΚΥΛ για την κατάσταση στα νοσοκομεία κατά τη χθεσινή διακοπή ρεύματος

Η χθεσινή διακοπή ρεύματος στο Νοσοκομείο μας έρχεται σαν ένα ακόμα σύμπτωμα της κατάρρευσης της Δημόσιας Υγείας. Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες που επιτελείται σημαντικό, ζωτικής σημασίας έργο, λειτουργούν γεννήτριες, οι οποίες ενεργοποιούνται αυτόματα όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Είναι αυτονόητο, ότι σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, γίνονται Χειρουργεία, λειτουργούν ευαίσθητα και πανάκριβα ηλεκτρονικά μηχανήματα και συντηρούνται αίμα και άλλα ευαίσθητα σε αλλαγές θερμοκρασίας βιολογικά υγρά, η άψογη λειτουργία και συντήρηση μιας τέτοιας γεννήτριας πρέπει να είναι πρωταρχικής σημασίας για την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Στο δικό μας Νοσοκομείο, δυστυχώς, όπως και σε πολλά άλλα, η πράξη έχει δείξει, ότι δεν απασχολεί όσο θα έπρεπε τους ιθύνοντες. Δεν είναι πρώτη φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα λειτουργίας της γεννήτριας σε διακοπή ρεύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Η ΕΙΝΚΥΛ, επανειλημμένα, έχει επισημάνει τα προβλήματα από την έλλειψη προληπτικής συντήρησης των μηχανημάτων του Νοσοκομείου. Δυστυχώς όμως, πάγια τακτική των Διοικήσεων τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, στα πλαίσια της περικοπής των δαπανών, είναι η παντελής σχεδόν έλλειψη συντήρησης των μηχανημάτων με αποτέλεσμα τις συχνές βλάβες και καθυστέρηση στην επισκευή ή στην αντικατάστασή τους λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας που επικρατεί.
Ευτυχώς, δεν είχαμε τραγικά αποτελέσματα από μια τέτοια βλάβη.

Γιατί όμως στην πολύπαθη αυτή χώρα θα πρέπει για να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός να έχουμε πρώτα κάποιο τραγικό συμβάν?

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΚΥΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ, Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ