ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ! (ΦΩΤΟ)

Με δεκάδες δρώμενα, κατασκευή κούκλας, αυτοσχέδιες παραστάσεις αλλά και κατασκευή απλής μαριονέτας για τους επισκέπτες συνεχίζεται στο Μύλο του Παππά το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Λάρισας, που διοργανώνεται και φέτος από την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του δήμου Λαρισαίων και το δημοτικό κουκλοθίασο «Τιριτόμπα».

koyklo2Εξάλλου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η παράσταση κουκλοθέατρου για ενήλικες, που θα παρουσιασθεί το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 9.30μ.μ, με τίτλο «Θα έρθει κάνας άνθρωπος σήμερα;».

Πρόκειται για ένα έργο των Η. Τριανταφύλλου, Κ. Μπασδάνη και Σ. Παππά της ομάδας Antrala Puppet Theater που περιλαμβάνει ίντριγκες, δολοπλοκίες, φόνους και ένα μάλλον… βολικό happy end, που συνθέτουν ένα υπερθέαμα χωρίς προηγούμενο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Σε ένα κουκλοθέατρο στα πρόθυρα του λουκέτου κι έναν ιδιοκτήτη στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, οι κούκλες-εργαζόμενοι αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
Οι τέσσερις πρωταγωνιστές κάνουν κατάληψη στο κουκλοθέατρο, διοργανώνουν δράσεις, πορείες, συναυλίες με απρόοπτα και γενικότερη αναστάτωση, μέχρι που αναγκάζουν τα κόμματα της βουλής και τους θεσμούς να πάρουν θέση στο τεράστιο πρόβλημά τους.
Οι κούκλες αποφασίζουν τελικά να ανεβάσουν μία παράσταση μόνες τους, όμως μία από αυτές περισσεύει! Όντας σε δύσκολη θέση «ρίχνουν το μπαλάκι» στο… κοινό και… η συνέχεια επί σκηνής το βράδυ του Σαββάτου!

“Το βατραχάκι” και κουκλοπαιχνίδια στο Μύλο του Παππά

Το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών σε συνεργασία με το Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ
«Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο»

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος και Προαγωγή της Υγείας της ΕΠΕ και η καλλιτεχνική ομάδα “Καρυδότσουφλο”, σας προσκαλούν στη κουκλοθεατρική παράσταση «Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» από το ομώνυμο αφήγημα της Δήμητρας Μπουσίου.

Μια συμβολική ιστορία με τεχνική μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες και τις εξαρτήσεις.

Αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Ο ήρωάς μας, ο Χάρης, είναι ο κάθε έφηβος, το κάθε παιδί, ένα μικρό γεμάτο χάρες καταπράσινο βατραχάκι. Ανήσυχος, τολμηρός, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Δίπλα του, οι παγίδες παραμονεύουν. Ο περίγυρος τις μυθοποιεί . Ο Χάρης θα τολμήσει τη βουτιά στο βάλτο…

Ώρα 19.00-20.00
Είσοδος 3 ευρώ

ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Κάθε κούκλα μια ιστορία…»

Η Δημιουργική Πόρτα μαζί με τα παιδιά θα δημιουργήσουν και θα ζωντανέψουν τις δικές τους κούκλες.
Ανάλογα με την ώρα προσέλευσης τα παιδιά θα χωρίζονται σε ομάδες. Η εκδήλωσή θα έχει δύο «σταθμούς».

Κατασκευή κούκλας

Στον πρώτο μας «σταθμό», η κάθε ομάδα θα κατασκευάσει τη δική της κούκλα με ανακυκλώσιμα υλικά και όχι μόνο.

Η ιστορία της κούκλας μου

10 διαφορετικά είδη κούκλας, το καθένα με τη δική του ιστορία, θα ζωντανέψουν με τη βοήθεια των παιδιών.
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 2410.621001 – 6945.184818
Πολυχώρος Δημιουργικής Έκφρασης παρέα με Δημιουργικό Εργαστήρι «Δημιουργική Πόρτα».

Ώρα 19.00-21.00
Είσοδος ελεύθερη

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ