ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΤΩΝ

Ανακοίνωση – καταγγελία της διοίκησης του ΕΚΛ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, γιατί δεν δίνει λύση σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, που αφορά την μην καταβολή των εξόδων μετακίνησης και των υπαλλήλων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ, προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται στα χωριά για να κάνουν τις εκτιμήσεις για ζημιές

που έχουν υποστεί καλλιέργειες ή κοπάδια ζώων, με αποτέλεσμα η μετακίνησής τους να γίνεται πλέον απαγορευτική με ότι επιπτώσεις έχει αυτό στους αγροτοκτηνοτρόφους.

Είναι γελοίο να καθορίζει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, ως ανώτερο όριο μετακινήσεων τα 250 χλμ. μηνιαίως, με προσωπικό και όχι υπηρεσιακό αυτοκίνητο για την πραγματοποίηση των εκτιμήσεων, όταν είναι γνωστό ότι αυτές τις αποστάσεις τις καλύπτουν σε ελάχιστες ημέρες. Δηλαδή ένας γεωπόνος που θα πάει από τη Λάρισα στη Σκοπιά Φαρσάλων ή στο Λιβάδι Ελασσόνας θα τα κάνει αυτά τα χλμ. σε 2 ημέρες!

Το ΕΚΝΛ Θεωρεί δικαιολογούμενη την απόφαση των γεωπόνων-γεωτεχνικών υπαλλήλων των ΕΛΓΑ, να μην μετακινούνται πέρα από τα προβλεπόμενα, αφού δεν τους καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και ζητά την άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι μετακινήσεις των εκτιμητών υπαλλήλων των ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες των εκτιμήσεων σε ζημιές που υπόκεινται οι αγροτοκτηνοτρόφοι σε καλλιέργειές τους ή στα ζώα τους και να δίνονται έγκαιρα οι αποζημιώσεις τους για το σύνολο της ζημιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ