5 ΧΥΜΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ο καρκίνος αποτελεί σήμερα την πρώτη ασθένεια με τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτου. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν αυτή τη στιγμή να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να είναι ένα κληρονομικό γενετικό πρόβλημα, ενώ σε άλλες η διατροφή ίσως αποτελεί σημαντικό παράγοντα που καθορίζει αν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισής του ή όχι.

Η παρουσία καρκινικών κυττάρων στο σώμα είναι κάτι σίγουρο, όμως το αν θα μεταλλαχθούν και θα εξαπλωθούν εξαρτάται από εσάς, τις συνήθειές σας και τη διατροφή σας.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη καρκίνου, ενώ διάφορες αντιδράσεις και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να πυροδοτήσουν μεταστάσεις κάνοντας τον καρκίνο να εξαπλωθεί σε διάφορα όργανα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο τον έλεγχό του.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι αυτή τη στιγμή προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο και πολλοί από αυτούς τελικά χάνουν τη μάχη. Για το λόγο αυτό στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικούς χυμούς που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή στην καταπολέμηση του καρκίνου, σε περίπτωση που έχει ήδη εμφανιστεί.

Χυμός με καρότο, μήλο και κέιλ (ή σπανάκι)

2-hymos-karoto

Η κατανάλωση καρότων, μήλων, κέιλ (ή σπανακιού) συνιστάται για την πρόληψη της εμφάνισης καρκίνου. Αυτά τα τρία συστατικά εξασφαλίζουν διάφορες σημαντικές θρεπτικές ουσίες στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Β και Ε καθώς και μετάλλων όπως το ασβέστιο.

Υλικά

  • 230 γραμμάρια καρότα
  • 2 φλιτζάνια νερό (400 ml)
  • το χυμό από μισό λεμόνι
  • μισό μήλο
  • φύλλα κέιλ ή σπανάκι, κατά βούληση

ΠροετοιμασίαΑναμείξτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή γιαουρτιού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε πάντα να προσθέσετε λίγο περισσότερο νερό, αν χρειάζεται.

Χυμός λάχανο

3-hymos-lahano

Το λάχανο είναι ένα λαχανικό που περιέχει πολλά διαφορετικά είδη θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων, του μαγνησίου, του καλίου και της βιταμίνης C. Για το λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερα ως σημαντικό συστατικό για την καταπολέμηση του καρκίνου και των αρνητικών του επιπτώσεων στην υγεία σας.

Υλικά

  • 3 ή 4 φύλλα λάχανο
  • μισό λίτρο νερό
  • χυμό καρότου (προαιρετικά)
  • μπρόκολο

ΠροετοιμασίαΑναμείξτε τα φύλλα του λάχανου με το νερό. Αν θέλετε η γεύση να είναι λιγότερο πικρή, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο χυμό καρότου. Για να εξασφαλίσετε περισσότερες θρεπτικές ουσίες, προσθέστε και λίγο μπρόκολο.

Πράσινος χυμός

4-prasinos-hymos

Όπως είπαμε ήδη, το λάχανο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο στη μάχη κατά του καρκίνου και εδώ το ξαναβρίσκουμε σε αυτή τη συνταγή για πράσινο χυμό. Περιλαμβάνει επίσης άλλα συστατικά που εξασφαλίζουν στο σώμα σας απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που συμβάλλουν περαιτέρω στην πρόληψη της δημιουργίας και της μετάλλαξης των καρκινικών κυττάρων.

Υλικά

  • 2 ή 3 φύλλα λάχανο
  • μια χούφτα φύλλα σπανάκι
  • μπρόκολο (κατά βούληση)
  • 3 ώριμα πορτοκάλια

ΠροετοιμασίαΣτύψτε τα πορτοκάλια και προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ σας. Χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Το μπρόκολο συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της πικρής γεύσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πίνετε πάντα αυτό το χυμό με άδειο στομάχι για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση των ωφέλιμων ιδιοτήτων του.

Χυμός τομάτας

5-tomatohymos-1

Η κατανάλωση χυμού τομάτας είναι ένας γνωστός τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου, επειδή οι τομάτες διαθέτουν πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχουν επίσης λυκοπένιο, το οποίο έχει αποδειχτεί ότι προλαμβάνει τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων.

Υλικά

  • 5 τεμαχισμένες τομάτες
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 αγγούρι
  • πιπέρι καγιέν και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • βασιλικός (προαιρετικά)

ΠροετοιμασίαΑνακατέψτε όλα τα υλικά και προσθέστε βασιλικό για γεύση, αν θέλετε.

Χυμός με μήλο, καρότο και τζίντζερ

6-hymos-karoto-tzintzer

Η τελευταία μας συνταγή είναι για ένα χυμό με μήλο, καρότο και τζίντζερ για την ελαχιστοποίηση της δημιουργίας καρκινικών κυττάρων. Το τζίντζερ θεωρείται ένας από τους αποτελεσματικότερους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου στον κόσμο, επομένως συνιστάται ιδιαίτερα. Επιπλέον το συγκεκριμένο ρόφημα εξασφαλίζει ενέργεια στο σώμα σας και έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Υλικά

  • 5 μήλα
  • 3 καρότα
  • ρίζα τζίντζερ

ΠροετοιμασίαΠλύντε καλά όλα τα υλικά. Ξεφλουδίστε τα μήλα, τα καρότα και το τζίντζερ. Ψιλοκόψτε τα μήλα και τα καρότα και τρίψτε το τζίντζερ (χρησιμοποιήστε το τζίντζερ με φειδώ, καθώς έχει έντονη και πικάντικη γεύση). Ανακατέψτε τα υλικά με λίγο νερό μέχρι το μείγμα να έχει ομοιογενή υφή.

Να θυμάστε!

Η αποτελεσματικότητα όλων αυτών των ροφημάτων οφείλεται στις αντιοξειδωτικές ουσίες που διαθέτουν καθώς και στην ικανότητά τους να εξισορροπούν το pH του σώματός σας. Έχουν διεξαχθεί αρκετές μελέτες πάνω στο θέμα του καρκίνου και στο ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης και πρόληψής του και έχει διαπιστωθεί ότι το αλκαλικό pH στο αίμα συχνά αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Τέλος, συνιστούμε να προσθέσετε λίγο σκόρδο στην καθημερινή διατροφή σας. Όταν τρώγεται ωμό, το σκόρδο εξασφαλίζει εκπληκτικές ωφέλειες -όχι απλώς για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του καρκίνου αλλά και για άλλες ασθένειες όπως ο διαβήτης.

newsone.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ