ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» άφησε την τελευταία του πνοή, στις 14:00 της Τρίτης, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πέθανε σε ηλικία 63 ετών λόγω ανακοπής καρδιάς, επιπλοκή που προκλήθηκε από χρόνιο καρδιακό πρόβλημα. Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 στην ΤΟ Κυψέλης και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ.

Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας και το 1981 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων.

Ο Γ. Παναγιωτκόπουλος έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις περισσότερες εκ των μεγαλυτέρων πολιτικών συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν και οι μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το προσωνύμιο «συγκεντρωσιάρχης», ενώ στον Ανδρέα Παπανδρέου και τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ έμεινε πιστός μέχρι τέλους.

Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, ενώ το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού.

Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ.

directNEWS.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ