ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Ανακοίνωση που υπογράφουν τα μέλη του δ.σ. της ΕΛΜΕ Π. Ρεμπάπης, Β. Ταζέ και Δ. Παπαδόπουλος

Τα συνδικάτα έχουν συλλογικές διαδικασίες και απ` αυτές αντλούν τη δύναμη τους. Με οδηγό αυτή τη θέση πορευόμαστε χρόνια και στη λογική αυτή θεωρήσαμε ως μείζον ζήτημα για την ΕΛΜΕ την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσης αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

Για κάποιες άλλες δυνάμεις το συνδικάτο περιορίζεται στην αριθμητική ισχύ των συσχετισμών του ΔΣ.

Μόνο που όλα είναι πράξεις και μπαίνουν στην κρίση των συναδέλφων μας.

Την πρώτη δράση που ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ και υλοποίησε επιτυχημένα και μαζικά τέλη Φλεβάρη για τους πρόσφυγες στα ΣΕΑ Ευαγγελισμού διαδέχτηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της. Την  προοπτική αυτή  ανέκοψε η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ,ΣΥΝΕΚ,ΠΕΚ) του ΔΣ τρεις μέρες μετά ακυρώνοντας έτσι τη βούληση των συναδέλφων.

Από τη μια αντιλήψεις συντηρητικές και από την άλλη η πολιτική ασπίδα  για τις ευθύνες της κυβέρνησης ,που ήθελαν να υψώσουν  άλλοι ,οδήγησε την ΕΛΜΕ σε ουσιαστική απραξία .

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα . Είναι αγωνιστικά μετερίζια που οφείλουν να στέκουν οδηγοί  για το κίνημα και το λαό.

Μπροστά σ` αυτή τη συνειδητή στάση ξεπερνώντας τη γραφειοκρατική πλειοψηφία συμμετέχουμε  μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς ( καθηγητές και δασκάλους ,μόνιμους ,αδιόριστους και συνταξιούχους ) στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών ,που ένα τρίμηνο τώρα αναπτύσσει  πλούσια δράση αλληλεγγύης με σαφή πολιτικό πλαίσιο καταδίκης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων .

Ταυτόχρονα επιχειρήσαμε να απεμπλέξουμε την ΕΛΜΕ από μια απλή φιλανθρωπική δράση με τα εντελώς απολίτικα χαρακτηριστικά. Διαπιστώσαμε στην πορεία ότι ούτε αυτή την απλή διεκπεραίωση της διανομής του υλικού που μαζικά προσέφεραν τα σχολεία δεν κατάφερε να κάνει η πλειοψηφία του ΔΣ. Η επομένη κίνηση ήταν να μετατρέψει την ΕΛΜΕ σε γραφείο μεταφορών ,δίνοντας τον κύριο όγκο των εφοδίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο Δήμο Λαρισαίων !

Στην πράξη αυτή όσο και αν προσπάθησαν να τη ντύσουν με  φαιδρά επιχειρήματα περί ισοκατανομής της βοήθειας έδειξαν τη πολιτική τους ταύτιση με φορείς που κινούνται στη λογική άρνησης επίλυσης του προσφυγικού.

Ευρωπαϊκή Ένωση  ,κυβέρνηση, Περιφέρεια Θεσσαλίας ,Δήμος Λαρισαίων στήνουν γκέτο στο στρατόπεδο της Μάνδρας για να φυλακίσουν ανθρώπινες ψυχές και όνειρα.

Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης δεν απασχόλησαν ούτε σε μια ανακοίνωση την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ(ΔΑΚΕ,ΣΥΝΕΚ,ΠΕΚ), πόσο μάλλον το πολιτικό αίτημα για ανοιχτά σύνορα.

Τα νήπια που κινδυνεύουν από θερμοπληξία στο καμίνι της Μάνδρας δεν δροσίστηκαν από την ξηρά τροφή που αναθέσατε στο Δήμο να  διανείμει.

Σ` αυτούς δώσατε τη βοήθεια που απλόχερα πρόσφεραν οι συνάδελφοι μας και ακυρώσατε την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν .

Απαξιώσατε το ρόλο του συνδικάτου και υποτιμήσατε τη νοημοσύνη των συναδέλφων.

Καταθέσαμε  τέσσερις φορές  πρόταση  να δοθεί αυτή η βοήθεια στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών που  μπορούσε  να  μοιράσει  τη  βοήθεια  και εισπράξαμε άρνηση. Δηλώσεις από μέλος του ΔΣ που αυτοπροσδιορίζεται και ως «αριστερός» ότι προτιμά να τα δώσουν στην Εκκλησία  δείχνουν απίστευτη εμπάθεια.

Η τελευταία απόφαση (της  πλειοψηφίας  ΔΑΚΕ,ΣΥΝΕΚ,ΠΕΚ) του  ΔΣ καταγγελίας συναδέλφου είναι μνημείο συνδικαλιστικής κατρακύλας και αντιδεολογίας .

Για πρώτη φορά στα πανελλαδικά χρονικά ένα ΔΣ προχωρά σε καταγγελία συναδέλφου για την κριτική που του άσκησε.

Το ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος των συγγραφέων για τη συναδέλφισσα  είναι  συνέχεια της μικροκομματικής εμπάθειας που οι ίδιοι ξορκίζουν.

Ακόμη και σ` αυτή την άστοχη απολογία τους ,αραδιάζοντας ημερομηνίες σε στυλ υπηρεσιακού δελτίου αποστολής μεταφοράς ειδών ,συνειδητά αποσιωπούν τον ΕΝΟΧΟ . Οι πρόσφυγες για την πλειοψηφία του ΔΣ είναι θύματα διωγμού και ξεριζωμού . Έτσι απλά ,αχρωμάτιστα ,σαν να είναι ο ξεριζωμός μετεωρολογικό φαινόμενο !!

Στην απολιτική στάση σας , στην απολογητική ένοχη σκέψη σας , στη γραφειοκρατική λειτουργία σας, ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΥΜΕ την πολιτική καταδίκη του ιμπεριαλισμού και των πρόθυμων συμμάχων της ,τα κράτη της Ε.Ε και την κυβέρνηση της χώρας μας  .Επιδιώκουμε το άνοιγμα της δράσης στην κοινωνία της πόλης μας ,τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας και κυρίως των μαθητών μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ