Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Καθηγητών νομού Λάρισας

Με αφορμή το αίτημα του ΔΔΕ να κατατεθεί πρόταση, από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας ,όσον αφορά στη νέα ομαδοποίηση των σχολείων του νομού μας, η ΔΑΚΕ  κατέθεσε ξεκάθαρη και σταθερή πρόταση  με γνώμονα όπως πάντα τα συμφέροντα του κλάδου(απόσταση σχολείων, διαφύλαξη υπεραριθμιών).

Σημειώνουμε και δεσμευόμαστε πως μετά την καταγραφή της βούλησης των Συλλόγων των σχολείων ,η ΔΑΚΕ θα επανέλθει και θα επικαιροποιήσει  την πρότασή της στηριζόμενη στην άποψη και μόνο των συναδέλφων. Οποιεσδήποτε τυχόν παραλείψεις ή αστοχίες θα διορθωθούν .

Ο συνάδελφος είναι πάνω από όλους και όχι οι παρατάξεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Θεωρούμε  όμως πως προκαλούν  αλγεινή εντύπωση οι χειρισμοί και οι τοποθετήσεις των  κυβερνητικών νεοεθνοσωτήρων (ΣΥΝΕΚ), όσο και των πρεσβευτών του χάους και του μηδενισμού (Παρεμβάσεις). Οι μεν με την τακτική του ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα (τακτική ΣΥΡΙΖΑ) ωραιοποιούν σχεδόν τα πάντα(η καλή Διοίκηση) , οι δε Παρεμβάσεις εργάζονται σκληρά και με πίστη για την εκπλήρωση των σκοτεινών σκοπών τους εις βάρος της Ελληνικής  Παιδείας και της Ελληνικής κοινωνίας, συνεπικουρούμενοι από προσωρινούς νατουραλιζοσυνεργαζόμενους οι οποίοι προέρχονται από πρώην  λυκοσυμμαχίες .

Η ΔΑΚΕ οφείλει να δώσει κάποιες απαντήσεις σε πρόσφατες ανακοινώσεις των πρώην συνεταίρων  του μισού-μισού στο ΠΥΣΔΕ(Παρεμβάσεις-ΣΥΝΕΚ).

Πρώτα στην απομονωμένη και φλύαρη παράταξη των ΣΥΝΕΚ , η οποία αγκομαχά να κρατηθεί ζωντανή και στην επικαιρότητα ,ώστε να μην έχει την  τύχη άλλων παρόμοιων κεντροαριστερών ( γνήσιων αριστερών στο χώρο τους ούτε για αστείο πλέον) συνδικαλιστικών  παρατάξεων του πρόσφατου παρελθόντος.

Με τις αναφορές τους στη ΔΑΚΕ το μόνο που καταφέρνουν είναι να συντελούν στο να ενημερώνουμε σωστά τους συναδέλφους και να τους υπενθυμίζουμε τις διαχρονικές και σταθερές θέσεις μας.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι ΣΥΝΕΚ

  • Αναφέρονται σε ΄΄ διφορούμενη και δίγλωσση στάση της  ΔΑΚΕ στην αιφνιδιαστική και ερήμην των συναδέλφων ομαδοποίηση της προηγούμενης διοίκησης΄΄. Επειδή αφενός η ημιμάθεια και αφετέρου η επιλεκτική μνήμη είναι επικίνδυνος συνδυασμός για τα συμφέροντα του κλάδου , τους θυμίζουμε πως η ΔΑΚΕ ήταν η πρώτη και η μόνη παράταξη που κατέθεσε πρόταση ομαδοποίησης  στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας τον Μάρτιο του 2014 μετά από αίτημα του τότε ΔΔΕ, όταν η παράταξη των ΣΥΝΕΚ με τους τότε συντρόφους τους των Παρεμβάσεων (πώς αλλάζουν οι καιροί!!) το μόνο που τους ενδιέφερε εκείνη την περίοδο ήταν να ρίξουν την τότε κυβέρνηση  για να έρθει η νυν και να σώσει τη χώρα!! Για πρόταση ομαδοποίησης φυσικά και δεν υπήρχε χρόνος. Το τότε αριστερό προεδρείο (Παρεμβάσεις-ΣΥΝΕΚ και Εν.Πρωτ.) επιδεικτικά αγνόησε την πρόσκληση του πρώην ΔΔΕ (το ΠΥΣΔΕ είχε αναβάλει  τρεις φορές τη λήψη απόφασης περιμένοντας πρόταση της ΕΛΜΕ). Η ΔΑΚΕ ήταν εκεί και με πρόταση, ενώ εκείνοι απουσίαζαν. Η ΕΛΤΕΕ των 70 μελών ήταν παρούσα και με πρόταση, ενώ η ΕΛΜΕ των 2500 καθηγητών ,με ευθύνη του αριστερού συνονθυλεύματος, ήταν απούσα.  Τώρα με φιλική Διοίκηση κάποιοι τρέχουν να προτείνουν.
  • Τέτοιου είδους προτάσεις για μας δεν είναι ΄΄διαδικαστικό ζήτημα΄΄ όπως σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ,αλλά υπηρεσιακό ζήτημα ουσίας εκτός και εάν επιθυμούν να περάσουν τέτοια φλέγοντα θέματα στο πολύ χαλαρό.
  • Το φιλικό και για αυτούς  οικείο χτύπημα στην πλάτη της νυν δικής τους Διοίκησης καλά θα κάνουν να σκεφτούν πως δε συνάδει με αρχές συνδικαλιστικής παράταξης μιας και σύντομα θα πρέπει να αλλάξουν την αναιμική τους αγωνιστική στάση απέναντι της. Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά και τέτοιου είδους δημόσιοι εναγκαλισμοί με τους συνεκφραστές της συνεχιζόμενης μνημονιακής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, μόνο προβληματισμό δημιουργεί στους συναδέλφους.
  • Πού βλέπουν ΄΄αποκόμιση μικροπαραταξιακού κέρδους΄΄ όταν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  η ΔΑΚΕ πρότεινε να αποσταλούν στα σχολεία οι προτάσεις αριθμητικά και όχι ανά παράταξη, ούτως ώστε στην απόφασή τους οι συνάδελφοι να μην επηρεαστούν θετικά ή αρνητικά; Γιατί πριν ακόμη πάει η πρόταση στης ΕΛΜΕ στα σχολεία (!) βιαστήκαν  με ανακοίνωση τους να εξηγήσουν  στους συναδέλφους το σκεπτικό τους  και παράλληλα να καταγγείλουν κάτι που και αυτοί συμφώνησαν και ψήφισαν(!!); Τι επιδίωκαν άραγε;
  • Οι συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ έχουν μπερδέψει κάποια πράγματα. Με το ζόρι πρέπει να υπάρχει ομοφωνία, με το ζόρι αν γίνεται να πουν όλοι πως αυτοί έχουν το αλάθητο. Με το ζόρι  ΄΄κοινή πρόταση΄΄(όπως ζητάνε ) δεν μπορεί να προκύπτει πάντα και ας βολεύει αυτούς και τη Διοίκησή τους. Οι συνάδελφοι έχουν προτεραιότητα.

Με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις των Παρεμβάσεων θα θέλαμε να απαντήσουμε στη συγκεκριμένη παράταξη που μεταγράφει και βαπτίζει προσωρινά ΄΄συνεταιράκι΄΄  τον οποιονδήποτε αρκεί να της φέρει ψηφοφόρους . Οφείλουμε να τους ξεσκεπάσουμε για μία ακόμη φορά ,και αυτό είναι απαράβατη αρχή μας, από τη στιγμή που με ανακρίβειες και λεονταρισμούς διαστρεβλώνουν τα πάντα.

Οι Παρεμβάσεις ξεχνάνε πως έβαλαν πολύ πλάτη και έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα για να έρθει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ξεχνάνε τα Μέτωπα Ανατροπής (!!) με τις ΣΥΝΕΚ σε ΠΥΣΔΕ αλλά και τα αριστερά προεδρεία σε ΕΛΜΕ. Ξεχνάνε τις επιτροπές ,τις παραεπιτροπές( κάνε κι εσύ μια επιτροπή, μπορείς!!) ,τα συντονιστικά, τα παρασυντονιστικά και ό,τι άλλο μπορεί να εφεύρει κανείς για να εκπληρώσει τους στόχους του. Ξεχνάνε πως ο ΄΄συνεργαζόμενός΄΄ τους έχυσε άφθονο ιδρώτα για το ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο Ελληνικός λαός να συνεχίσει  να υπομένει τόσα δεινά (3ο  και 4ο  μνημόνιο).

Ποιά είναι λοιπόν τα νεομνημονιακά τσιράκια;

Αυτοί που ζητούσαν οδοιπορικά-χρήματα συναδέλφων από το ταμείο της ΕΛΜΕ για τις περιοδείες τους (!!!) , αυτοβαπτίζονται τιμητές των πάντων . Οι Παρεμβάσεις λησμονούν πως στα σχολεία απαγορεύονται οι κουκούλες και ήδη οι συνάδελφοι τους έχουν απομονώσει. Η ΔΑΚΕ θα τους ξεσκεπάζει συνεχώς. Είναι υποχρέωση και καθήκον  μας.

Με αφορμή τη μη προώθηση στα σχολεία της πρότασης τους για τις ομαδοποιήσεις των σχολείων μιλάνε για ΄΄αντιδημοκρατική κίνηση και κατήφορο της ΕΛΜΕ΄΄ . Τους επισημαίνουμε λοιπόν πως η ΔΑΚΕ και ειδικότερα τα 3 της μέλη στο Δ.Σ. (πρόεδρος-ταμίας και μέλος) σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ποτέ μεθόδους  Αριστερού Προεδρείου 2014 (Παρεμβάσεων-ΣΥΝΕΚ-Εν.Πρωτ.) ,τότε που οι υπόλοιπες παρατάξεις ενημερώνονταν για ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ από τον Τύπο (!!). Για αυτό το λόγο υπήρξε άμεση ανακοινοποίηση του εγγράφου.

Οι Παρεμβάσεις  για τις ομαδοποιήσεις  προτείνουν Γενική Συνέλευση και λήψη απόφασης από αυτήν.

Εδώ κουμπώνει το στρίβειν δια του αρραβώνος και το ουφ ξεμπερδέψαμε!

Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Οι Παρεμβάσεις θέλανε σε πρόσφατη  Γεν.Συνέλευση του κλάδου και με την ψήφο των μισών παραβρισκόμενων συναδέλφων (δεκαεπτά επί συνόλου τριαντατεσσαάρων !!! σε ΕΛΜΕ των 2100 περίπου καθηγητών) να περάσουνε πρόταση για απεργία στην περίοδο των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων(!!). Λίγος σεβασμός στον κλάδο δεν βλάπτει.

Τους ενδιαφέρει λένε πού θα χρησιμοποιηθεί η απόφαση για την ομαδοποίηση των σχολείων. Συμφωνούμε. Τους υπενθυμίζουμε όμως πως υπάρχουν νόμοι και Π.Δ. για όλα αυτά. Όλοι πρέπει να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα και  να διαφυλάξουμε το μην αδικηθεί κανείς συνάδελφος. Όλα τα άλλα είναι κορώνες εντυπωσιασμού που πηγάζουν ή από απειρία ή από υπερβάλλοντα ζήλο  ή από τη μηδενιστική καθοδήγηση ΤΟΥ ΕΝΟΣ.

Τέλος  σε ΣΥΝΕΚ και Παρεμβάσεις διαφεύγει το γεγονός πως πρώτη φορά προτάσεις για την ομαδοποίηση των σχολείων πηγαίνει από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ  στα σχολεία, ασχέτως πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της κάθε πρότασης. Η οποιαδήποτε απόφαση γίνεται πλέον θέμα των συναδέλφων και σεβαστή από όλους.

  Ο ορισμός της δημοκρατίας.

ΥΓ: Υπάρχουν πληροφορίες πως η παράταξη των Παρεμβάσεων μπερδεύτηκε από τις πολλές σκέψεις και ιδέες που έχει για την ομαδοποίηση και για αυτό πρότεινε Γενική Συνέλευση. Ισχύουν;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ