Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 στην ταβέρνα “Στου Θωμά” στην Ελασσόνα η ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση του συνδυασμού “Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία” με επικεφαλής το Γιώργο Πασχόπουλο.

pasxop2Ο κ. Πασχόπουλος ευχαρίστησε τους φίλους και τα μέλη του συνδυασμού για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι η κριτική της παράταξης “Ολύμπου Πολιτεία” στο Δήμο Ελασσόνας είναι πάντοτε υπεύθυνη και με άποψη. “Κάθε δημοτική αρχή χρειάζεται χρόνο για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Μετά από 2 χρόνια, πλέον είναι φανερό ότι η σημερινή διοίκηση είναι περιορισμένης αντίληψης και ευθύνης”.

Και εξήγησε: “Η ομάδα του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου δεν μπορεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, ότι ο τόπος χρειάζεται ένα σοβαρό Στρατηγικό Σχεδιασμό, να γίνει ιεράρχηση και να προωθηθούν μεγάλα έργα για το Δήμο Ελασσόνας. Ο Όλυμπος, η παράκαμψη Ελασσόνας, η ύδρευση, η άρδευση, τα παράλληλα έργα αναδασμού, το περιβάλλον είναι θέματα αιχμής για το δήμο μας και η δημοτική αρχή πρέπει να τους δώσει προτεραιότητα. Αντί να ασχολείται με αυτά, η διοίκηση του κ. Ευαγγέλου “πλέει σε ρηχά νερά”. Προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση ήταν η πρόσληψη τεσσάρων ειδικών συμβούλων, οι οποίοι θα στοιχίσουν στο δήμο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ παράλληλα απαξίωσε το μόνιμο προσωπικό του δήμου, το οποίο διαθέτει και εμπειρία και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Επιπλέον, η νέα διοίκηση τοποθέτησε κάμερες στο δημοτικό κατάστημα, για να ελέγχει τις κινήσεις τόσο των υπαλλήλων, όσο και των πολιτών.”

Ο κ. Πασχόπουλος εξήγησε στους παρευρισκόμενους γιατί η ομάδα του Δημάρχου προσπάθησε να εμφανίσει ότι παρέλαβε άσχημη οικονομική κατάσταση στο Δήμο, αλλά τα επίσημα στοιχεία του απολογισμού του 2014 τους διέψευσαν, και συνέχισε: “Τους παραδώσαμε πλεόνασμα 1.000.000 ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 3.000.000 ευρώ. Παρόλα αυτά οι σπατάλες της νέας διοίκησης θα οδηγήσουν σύντομα το δήμο σε δυσχερή θέση. Έχουν κάνει καθεστώς τις απευθείας αναθέσεις. Τα περισσότερα έργα πηγαίνουν σε λίγους εργολάβους και τους ενδιαφέρει μόνο η εξυπηρέτηση των “ημετέρων”. Με τέτοια νοοτροπία ο Δήμος δεν μπορεί να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.”

“Η ΔΕΥΑΕΛ βρίσκεται ήδη σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Η “περίφημη” μείωση που είχε υποσχεθεί ο κ. Ευαγγέλου πήγε περίπατο.

Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού έχει ήδη παραδοθεί σε εργολάβους, στοιχίζει τεράστια ποσά και επιβαρύνει υπέρμετρα την επιχείρηση, καθώς δεν έχει τα αντίστοιχα έσοδα. Το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο και το θέμα πρέπει να έρθει σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο, για να ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν την ομαλή πορεία της επιχείρησης.”

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της “Ολύμπου Πολιτείας” ανέφερε: “Ήταν πρωτοφανές για το Δήμο Ελασσόνας η παραίτηση εν ενεργεία αντιδημάρχου, επειδή ήθελε να έχει άποψη για τη λειτουργία του δήμου. Επίσης, είναι αξιοπερίεργη και η παραίτηση του ειδικού συμβούλου δημάρχου για οικονομικά θέματα. Το Δημοτικό Συμβούλιο το θεωρούν διακοσμητικό και οι εισηγήσεις του δημάρχου και των αντιδημάρχων δείχνουν ότι γνωρίζουν ελάχιστα για τα θέματα του δήμου. Είμαστε η μόνη παράταξη με άποψη και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις σε όλα τα θέματα”.

“Ο Δήμος μπαίνει δυστυχώς στο περιθώριο. Ειδικά στα μεγάλα θέματα. Απαξίωσαν έργα που είχαμε δρομολογήσει, όπως την Τηλεμετρία έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ και το Κέντρο Τουριστικής Προβολής Ολύμπου, την ίδια ώρα που η Πιερία μόλις προχθές εγκαινίασε Κέντρο Προβολής στο Λιτόχωρο, και κινούνται χωρίς σχέδιο και προοπτική. Η παράταξή μας θα οργανώσει σειρά επισκέψεων με κλιμάκια σε όλο το Δήμο, θα κάνει ενημερώσεις στα ήδη εγκαταλελειμμένα χωριά και θα διεκδικεί για τους πολίτες μεγαλύτερη υπευθυνότητα και ενδιαφέρον από τη νέα διοίκηση”.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση για τρέχοντα και στρατηγικά θέματα του Δήμου Ελασσόνας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί πολίτες και μέλη του συνδυασμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ