ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΪΟΣ

Σε ηλικία 60 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο επίσειρά ετών πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων και εκ των κορυφαίων στελεχών του εργατικού κινήματος της περιοχής Θανάσης Βάιος. Ο Θανάσης Βάιος υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ.

Με αφορμή το θάνατο του Θ. Βάιου η Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της εκφράζει τα εξής:

“Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για τον πρόωρο χαμό του συντρόφου και στελέχους της οργάνωσή μας Θανάση Βάιου. Είναι μεγάλη η απώλεια του συντρόφου , που αφιέρωσε τη ζωή του στα ιδανικά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του οποίου υπήρξε μέλος και στέλεχος για πάνω από 32 χρόνια.
Γεννήθηκε το 1956, στην Βερδικούσια Λάρισας γιος πολύτεκνης και φτωχής αγροτικής οικογένειας. Οικοδόμος στο επάγγελμα, οργανώθηκε στο κόμμα από νεαρή ηλικία. Υπήρξε για χρόνια μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας , της Αχτιδικής και μετέπειτα Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του κόμματός μας.

Ο σύντροφος Θανάσης Βάιος από τα νεανικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες της περιοχής μας. Υπήρξε για δεκαετίες συνδικαλιστής στο χώρο στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα , ιδιαίτερα των Οικοδόμων. Διετέλεσε για πολλές θητείες Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν.Λάρισας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

Επίσης υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν.Λάρισας, το οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις, τελευταία και από εκείνη του Προέδρου. Σημαντική συμβολή και δράση είχε ο σύντροφος Θανάσης μέσα από τις γραμμές του φιλειρηνικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, ως μέλος και της τοπικής γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Ο σύντροφος Θανάσης πορεύτηκε μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του με την ίδια μαχητικότητα, αποφασιστικότητα που τον διέκρινε. Ανυποχώρητος , με αταλάντευτη πίστη και πειθαρχία στα οράματα και σκοπούς του κόμματός μας. Σεμνός αγωνιστής στην υπόθεση της κατάργησης της εκμεταλλευτικής κοινωνίας και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.
Η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη συντρόφισσά του Άννα , στην κόρη του Γεωργία και σε όλη την οικογένειά του”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ