ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.ΣΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

Με ευθείς βολές για τον τρόπο άσκησης της πολιτικής της δημοτικής αρχής στο θέμα του Πολιτισμού και κάνοντας λόγο για αξιοποίηση του Φεστιβάλ Πηνειού «για την προσέλκυση επισκεπτών-πελατών, με το ίδιο το φεστιβάλ να λειτουργεί ως εργαλείο κερδοφορίας», μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης,

παραχωρώντας την Παρασκευή συνέντευξη τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, μίλησαν για το θέμα.
«Η Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ κ.α. προπαγανδίζει συνεχώς τις αλλαγές που έκανε στο Φεστιβάλ, ωστόσο το δικαίωμα του να μπορεί να έρθει καθένας σε επαφή με τον πολιτισμό δεν αντικαθίσταται από την καλή ατμόσφαιρα ενός φεστιβάλ.

Μπορεί να στηθεί Φεστιβάλ στο οποίο θα αποτυπώνεται και ίσως κορυφώνεται η δράση των συλλόγων, μακριά από μάνατζερ και επιχειρηματίες και φυσικά μακριά από ΜΚΟ, χορηγούς και «εργολάβους» του πολιτισμού.

Ωστόσο κύρια μέριμνα και της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση του Φεστιβάλ Πηνειού για προσέλκυση επισκεπτών – πελατών, αφού ο πολιτισμός αποτελεί γι’ αυτούς το εργαλείο της κερδοφορίας και όχι το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας», τόνισαν μεταξύ άλλων οι ομιλητές, ενώ στο στόχαστρο μπήκαν ακόμη το Αρχαίο Θέατρο, η Πινακοθήκη, το Θεσσαλικό Θέατρο κλπ.
Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ