ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων Λάρισας με αφορμή την αυριανή 26/6  Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Διαπιστώνουμε, τελευταία, ότι μόνο τυχαία δεν είναι η πρόταση για απελευθέρωση των ναρκωτικών σε μια περίοδο που η βαρβαρότητα επιδιώκεται να υιοθετηθεί ως τρόπος ζωής, οι δημοκρατικές ελευθερίες συρρικνώνονται, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, η φτώχεια δίνει τη σκυτάλη στην εξαθλίωση. 

Η συνταγή παλιά, δοκιμασμένη και πετυχημένη.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι νέοι στρέφονται στα ναρκωτικά κυρίως για να ξεφύγουν από τη σημερινή κοινωνία και τα αδιέξοδά της, για να υποκαταστήσουν βασικές τους ανάγκες και επίσης ξέρουμε πολύ καλά ότι η ανοχή και ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά δημιουργεί στάση ζωής που οδηγεί στη μοιρολατρία, στην απάθεια και στην υποταγή.  Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να λείψουν οι αιτίες που το γεννούν.

Αιτίες γνωστές κι ομολογημένες: H φτώχια, η εκμετάλλευση, η ανεργία, η σχολική ή άλλη κοινωνική απόρριψη και περιθωριοποίηση. Είναι οι συνέπειες της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, που θέλει τη νεολαία παραδομένη στους ψεύτικους κόσμους, για να μπορεί εύκολα να χειραγωγηθεί και να μην αντιστέκεται.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους μαζί με τα παιδιά μας να σηκώσουμε κεφάλι κατά της άγριας αυτής πολιτικής που θέλει τα ναρκωτικά σε σούπερ μάρκετ σε τιμές ευκαιρίας για τους νέους.  Είναι ώρα να παλέψουμε για μια κοινωνία που τα παιδιά μας θα έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στην ψυχαγωγία.

Τους καλούμε να πάρουν μέρος μαζί με τα παιδιά τους την Κυριακή 26 Ιούνη στο Φρούριο στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών  (ΕΣΥΝ).

Είμαστε ξεκάθαροι:

Λέμε όχι σε όλες τις εξαρτήσεις

ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά

ΟΧΙ στη νομιμοποίησή τους

ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά

Η μοναδική πραγματικά ελεύθερη επιλογή είναι

ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή,

ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ