ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΑΧΛΑΔΟΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ

Σε μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη για τις δενδροκαλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, αλλά και σε όλη τη χώρα εξαιτίας του παγετού της 26ης Μαρτίου, υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι καλλιεργητές που βλέπουν τα περιβόλια τους να μην έχουν χτυπηθεί και μάλιστα η παραγωγή να είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

axl2Ενας από αυτούς και ο Ανδρέας Ντάμτσιος στο Αργυροπούλι στο χωράφι του οποίου το paidis.com βρέθηκε πρόσφατα. Τα δένδρα υγιή και φορτωμένα καρπούς κάνουν τόσο τον παραγωγό όσο και τον γεωπόνο Γιώργο Κατσαβό να εκτιμούν ότι φέτος η παραγωγή θα αγγίξει τα 5.000 κιλά το στρέμμα σαφώς αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, όταν οι αποδόσεις κυμάνθηκαν στα 4.500 κιλά το στρέμμα.

Ο πως εξηγούν οι κ.κ. Ντάμτσιος και Κατσαβός οι αποδόσεις οφείλονται στις επιστημονικές μεθόδους καλλιέργειας που ακολουθούνται στο συγκεκριμένο κτήμα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και κυρίως στην τήρηση των κανόνων ορθής γεωργικής πρακτικής και στην ελεγχόμενη χρήση φυτοφαρμάκων.

Με τη βοήθεια των επιστημόνων και με την κατά γράμμα τήρηση των οδηγιών τους πετυχαίνουμε αυτό το αποτέλεσμα και κυρίως μειώνουμε το καλλιεργητικό κόστος σημειώνει ο κ. Ντάμτσιος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ