ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ  ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΟΥΣ ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε δίκαιες αποζημιώσεις για τη χθεσινή χαλαζόπτωση – ανεμοθύελλα αλλά και για τον παγετό της 26ης Μαρτίου, εξέδωσε η παράταξη Δράση Πολιτών. Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της Αστ. Ροντούλης τονίζονται τα παρακάτω:

Η χαλαζόπτωση και η ανεμοθύελλα, που έπληξαν μια ευρεία περιοχή σε Δαμάσι-Τύρναβο-Αργυροπούλι-Δελέρια, έχουν επιφέρει αποδεδειγμένα ολοσχερή καταστροφή σε πολλές αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Η ενσκήψασα καταστροφή της 28ης Ιουνίου έρχεται να συμπληρώσει το χτύπημα που υπέστησαν  οι Τυρναβίτες παραγωγοί από τον παγετό του περασμένου Μαρτίου, συντρίβοντας κυριολεκτικά το αγροτικό εισόδημα, σε μια δύσκολη γενικότερα οικονομική συγκυρία για τον αγροτικό, και όχι μόνο, κόσμο.

Εξαιτίας των αρνητικών αυτών δεδομένων, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ θα κινηθούν ταχύτατα, για να λάβουν οι πληγέντες παραγωγοί δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τα αγροτικά νοικοκυριά θα βιώσουν πολλαπλά προβλήματα επιβίωσης.

Εν κατακλείδι, ο ΕΛΓΑ οφείλει στους Τυρναβίτες διπλή φροντίδα. Οι παραγωγοί αναμένουν αποζημιώσεις και από το αποδεδειγμένο αίτιο του ανοιξιάτικου παγετούκαι από την πρόσφατη καλοκαιρινή θεομηνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ