“ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ” Η ΣΚΩΤΣΕΖΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Η αρχηγός του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), Nicola Sturgeon, ταξίδεψε σήμερα στις Βρυξέλλες με την ελπίδα διεξαγωγής συνομιλιών με τους αρχηγούς για τη διατήρηση της Σκωτίας στην ΕΕ, αψηφώντας την απόφαση των Βρετανών για Brexit την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά τόσο η Γαλλία όσο και η Ισπανία ακύρωσαν τα σχέδιά της να παραμείνει η Σκωτία μέρος του μπλοκ.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy είπε οτι η Κυβέρνηση της Σκωτίας δεν έχει την εξουσία να διαπραγματεύεται με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Μετά από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: “Θέλω να είμαι πολύ σαφής: η Σκωτία δεν έχει την αρμοδιότητα να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Η Ισπανία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε άλλο εκτός από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.”

Και πρόσθεσε: «Είμαι εναντίον (της οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης), οι συνθήκες είναι εναντίον και πιστεύω ότι όλοι είναι εξαιρετικά εναντίον. Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει … η Σκωτία φεύγει.».

Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande στηρίζει τον Ισπανό ομόλογό του, επιμένοντας ότι οι συνομιλίες εξόδου θα πραγματοποιηθούν μόνο με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι με ένα μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ