ΜΗΠΩΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΞΙΔΑΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟ ΓΗΠΕΔΟ…

Η διαμάχη του πρώην προέδρου της ΑΕΛ και ιδιοκτήτη της La Farm Β. Πλεξίδα με τον νυν μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αλ. Κούγια για το προπονητήριο των Δένδρων, έφερε στο προσκήνιο μια άλλη πτυχή του θέματος που έχει να κάνει με αυτό καθ’ αυτό το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διεκδικεί και ο δήμος Τυρνάβου που από πέρυσι κατέθεσε αγωγή κατά:

-Της λυθείσας και υπό εκκαθάριση τελούσης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 1964- Π.Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΕΛ 1964 Π.Α.Ε.», η οποία εδρεύει στον Δήμο Λαρισαίων και εκπροσωπείται νόμιμα από τους νομίμως εκλεγέντες εκκαθαριστές α) Σαββούλα Παλαιοδήμου του Αθανασίου και της Άννας, κατοίκου Λαθέας Αχαρνών , β) Εμμανουήλ Πηλαδάκη του Σταύρου, κατοίκου Αθηνών ( Παπαφλέσσα 3).

-Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «LITTLE ACRE MILK FARM ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «LA FARM», η οποία εδρεύει στην Πηγή Τρικάλων και εκπροσωπείται νόμιμα.

Με την οποία ζητά:

-Να γίνει δεκτή η αγωγή του.

-Να αναγνωρισθεί ότι πληρώθηκε η συνομολογηθείσα με το υπ’ αριθμ. 42.881/12-3-1985 πωλητήριο συμβόλαιο διαλυτική αίρεση , όπως αυτή περιγράφεται λεπτομερώς στο ιστορικό της παρούσης.

-Να αναγνωρισθεί η ακυρότητα όλων των μετέπειτα διαδοχικών συμβάσεων, ήτοι των υπ’ αριθμ. α) 31.875/22.12.2003, β) 31.897/15.1.2004 και γ) 6.339/8.8.2014 συμβολαίων που λεπτομερώς αναφέρονται στο ιστορικό

-Να αναγνωρισθεί η κυριότητα και νομή του Δήμου Τυρνάβου επί της περιγραφόμενης στην παρούσα σελίδα  επιδίκου εκτάσεως των 59.787,36 τ.μ.

-Να υποχρεωθεί η β΄ εναγόμενη  ανώνυμη εταιρία και όποιος τρίτος έλκει από αυτήν δικαιώματα ή τα απέκτησε από αυτήν ή κατέχει στο όνομά της, να του αποδώσει την επίδικη έκταση μαζί με τις επ’ αυτής εγκαταστάσεις.

-Να αποβληθεί  η β΄ εναγομένη (και κάθε τρίτος που έλκει από αυτήν δικαιώματα ή τα απέκτησε από αυτήν ή κατέχει στο όνομά της)  από την διακατοχή της και να εγκατασταθεί ο δήμος σ’ αυτήν.

-Να απαγορευθεί στους εναγομένους κάθε στο μέλλον διατάραξη της νομής και κατοχής του επί των επιδίκων ακινήτων με απειλή χρηματικής ποινής 100.000 €.

-Να υποχρεωθούν οι εναγόμενες να του καταβάλλουν  το ποσό των 1.000,00 μηνιαίως, ως αποζημίωση από την παράνομη χρήση των επιδίκων ακινήτων και για το από της κοινοποιήσεως της παρούσης και μέχρις αποδόσεως χρονικό διάστημα.

-Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η εκδοθησόμενη απόφαση.

-Να καταδικασθούν οι αντίδικοι στην δικαστική του δαπάνη.

Η αγωγή πρόκειται να εκδικαστεί το Μάιο του 2017, αφού υπήρξε μία αναβολή στην εκδίκασή της.

Στο πωλητήριο που συνέταξε το 1985 η τότε κοινότητα Δένδρων με την τότε διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ υπήρχαν και οι παρακάτω όροι:

“Ότι η παρούσα πώλησις τελεί υπό την αίρεσιν κατασκευής, εντός δεκαπενταετίας από σήμερον υπό της αγοράστριας γηπέδου αθλήσεως (σταδίου) άλλως εν μη εκπληρώσει εκ μέρους της αγοράστριας του ανωτέρω όρου η πωλήτρια Κοινότης δικαιούται να θεωρήση την παρούσαν σύμβασιν ως μηδέποτε γενομένην, ότε η κυριότης του πωλούμενου αγροτεμαχίου, επανέρχεται εις αυτήν, της «αγοράστριας» εξουσιοδοτούσης δια του παρόντος την «πωλήτριαν» Κοινότητα, όπως αντ’ αυτής υπογράψη οιανδήποτε συμβολαιογραφικήν πράξιν και δια την τύποις επέλευσιν της ανατροπής των αποτελεσμάτων της παρούσης αγοραπωλησίας και επιμεληθή της μεταγραφής εις τα οικεία Βιβλία Μεταγραφών. Εν τη άνω περιπτώσει η σύμβασις λύεται αζημίως δι αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη, των γενομένων εξόδων βαρυνόντων αποκλειστικώς και μόνον την «αγοράστριαν» του καταβληθέντος ως άνω, τιμήματος καταπίπτοντος υπέρ της πωλητρίας, λόγω αποζημιώσεώς της δια την παρά της αγοράστριας χρήσιν και κάρπωσιν του πωλόυμενου αγροτεμαχίου και 3ος όρος)   Ότι η «αγοράστρια» θα παραχωρήση εις την πωλήτριαν Κοινότητα την χρήσιν και κάρπωσιν ενός καταστήματος κάτωθι των κατασκευασθησομένων κερκίδων του γηπέδου άνευ ανταλλάγματος και εις το διηνεκές….»..”

Ο δήμος Τυρνάβου υποστηρίζει στην αγωγή του ότι το έτος 2000 ανετράπησαν τα αποτελέσματα του υπ’ αριθμ. 42.881/12-3-1985 πωλητηρίου συμβολαίου του τέως συμβολαιογράφου Λαρίσης Βασιλείου Νάνου και επανήλθε η κυριότητα και νομή στο δήμο ως διάδοχο της Κοινότητος Δένδρων.

Την αγωγή του δήμου κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Χρήστος Γούλας, ενώ το θέμα έθιξε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να παρέμβει στη διαμάχη Κούγια – Πλεξίδα και να ξεκαθαρίσει ότι η επίμαχη έκταση διεκδικείται από το δήμο. Μάλιστα ο κ. Χατζηκράχτης θυμήθηκε και την παροιμία περί των δύο… που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα, φράση με την οποία συμφώνησε και ο δήμαρχος που ξεκαθάρισε ότι ο δήμος διεκδικεί την έκταση με την αγωγή που κατέθεσε από τον Ιούλιο του 2015.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ