Π. ΡΗΓΑΣ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ BONUS ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΣΤΑ 17

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το Brexit αλλά και τα εσωκομματικά του κυβερνώντος κόμματος ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία, παραχώρησε σχετική συνέντευξη τύπου, με αφορμή την επίσκεψή του στη Λάρισα, ενόψει και του Συνεδρίου που τοποθετείται χρονικά τον Οκτώβριο.

Εκτιμώντας πως το Brexit θα επηρεάσει καθοριστικά την πολιτική κατάσταση και το μέλλον μιας Ευρώπης που «καλείται να εμβαθύνει τη Δημοκρατία της, την ώρα που η ακροδεξιά δείχνει να εκμεταλλεύεται την εξέλιξη προς όφελός της» ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε και στις αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας ωστόσο πως με την Αγγλία στο ευρώ η εξέλιξη θα ήταν πολύ πιο οδυνηρή.

Περιγράφοντας αναδιανομές βαρών, περικοπές που δεν έγιναν με οριζόντιο τρόπο, αλλαγές στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και της Υγείας, αλλά και τάξη στο χώρο των ΜΜΕ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε 20 δις κέρδος από τα πλεονάσματα, τα οποία όπως τόνισε «μπορούν να απαλύνουν μέτρα του παρελθόντος, όπως π.χ. να παραμείνει το ΕΚΑΣ».

Ο κ. Ρήγας παραδεχόμενος κυβερνητικές ατέλειες και καθυστερήσεις, υπογράμμισε πως μετά την αξιολόγηση το βάρος θα δοθεί στον πολίτη, ενώ αναφορικό με τον εκλογικό νόμο, την απλή αναλογική και τη Συνταγματική αναθεώρηση τόνισε πως οι προτάσεις έγιναν χωρίς καμιά διάθεση αιφνιδιασμού, «με τις προτάσεις για κατάργηση του bonus των εδρών και την ψήφο στα 17 να κατατίθενται άμεσα».

Ανοιχτό συνέδριο, ανοιχτές συνελεύσεις και επιτροπές στήριξης σε πανελλαδικό αλλά και επίπεδο νομού, περιέγραψε ο κ. Ρήγας αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ένα πρωτόγνωρο συνέδριο μέσα σε οικονομική, πολιτική και προσφυγική κρίση»

«Μας παρακολουθεί πλέον η Ευρώπη όταν ένα χρόνο πριν είμαστε μόνοι, ενώ πλέον υπάρχουν παραδείγματα κεντροαριστερών κομμάτων που δεν σύρθηκαν πίσω από τη δεξιά, κάτι που ελπίζω να γίνει τώρα και στην Ισπανία», τόνισε με νόημα ο κ. Ρήγας υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το Συνέδριο καλείται να δώσει απαντήσεις διαμορφώνοντας ένα σχέδιο μιας κοινωνίας με σοσιαλιστική κατεύθυνση, την ώρα που πρέπει να δούμε τι κόμμα θα έχουμε ώστε να εξυπηρετήσει όλα τα παραπάνω».

Απαντώντας σε ερώτηση του paidis.com αναφορικά με μπαράζ δημοσιευμάτων που αφορούν σε ποσοστό μετοχών της «Αυγής» από off shore της Κύπρου, ο κ. Ρήγας υποβαθμίζοντας το γεγονός αναφέρθηκε σε «αμελητέο ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ, όταν το 80% της εφημερίδας ανήκει σε απλούς πολίτες και μέλη του κόμματος».

Τέλος ο κ. Ρήγας ανακοίνωσε το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος, ενώ το θέμα του αναπτυξιακού νόμου αναμένεται να απασχολήσει συναντήσεις του με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων, συλλόγων και φορέων της περιοχής στο παράρτημα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του κ. Ρήγα περιλαμβάνει ακόμη συνάντηση στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος με τη γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ενώ στις 8.30 το βράδυ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής ανοικτής εκδήλωσης στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ