«ΣΚΟΥΠΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ… ΣΑΡΩΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ!

Μπαίνει σε εφαρμογή το νέο αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο που αφορά στη χρήση κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς το πρωί της Τετάρτης συνεργείο του Δήμου Λαρισαίων, συνοδεία και της Δημοτικής Αστυνομίας, προχώρησε στην αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από 2 καφετέριες της πλατείας Ταχυδρομείου, με βεβαιωμένες ήδη 2 παραβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το δήμο οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, με στόχο την τήρηση των προβλεπομένων, την ώρα που οι παραβάτες αναμένεται να πληρώσουν «τσουχτερά» πρόστιμα, αλλά και χρήματα για τη φύλαξη των τραπεζοκαθισμάτων σε αποθηκευτικό χώρο του δήμου.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες έκδοσης αδειών παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και αφού είχε προηγηθεί λεπτομερή αυτοψία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου σε κάθε πεζόδρομο και πλατεία της πόλης με γνώμονα τη απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο χώρο. Στο πλαίσιο αυτό εμφανή είναι η αλλαγή και μετατόπιση των ορίων, σε σημεία του κέντρου της πόλης, προς όφελος του ελεύθερου χώρου (π.χ. στην περιοχή πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου).

Η ψήφιση της νέας κανονιστικής και η εφαρμογή της,  ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, σηματοδοτούν την προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να επέλθει ισορροπία στο κέντρο της πόλης.

 

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ