FACEBOOK: ΜΗ ΔΕΧΕΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΦΙΛΙΑΣ!

Πώς να αναγνωρίζετε πότε ένα αίτημα φιλίας είναι πλαστό. Αν πάρετε ένα αίτημα φιλίας στο Facebook από κάποιον με τον οποίο είστε ήδη φίλοι, οι πιθανότητες είναι ότι πρόκειται για απατεώνα…

Δείτε πώς λειτουργεί:

Κάποιος απατεώνας αναδημιουργεί το Facebook προφίλ ενός ατόμου, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του προφίλ, τις φωτογραφίες του και τις “About” πληροφορίες.

Στη συνέχεια, στέλνει “αίτημα φιλίας ” σε όλους τους φίλους του στοχευμένου ατόμου στο Facebook.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι κάποιος θα μπορούσε να μάθει πολλά για εσάς όταν γνωρίζει όλες τις πληροφορίες στο προφίλ σας, τις ενημερώσεις της κατάστασής σας, την τοποθεσία σας, την ημερομηνία γέννησης και τις φωτογραφίες σας.

Μπορεί επίσης να στέλνει μηνύματα στους φίλους σας, παριστάνοντας εσάς, σε μια προσπάθεια να μάθει περισσότερα για εσάς, να ζητήσει να δανειστεί χρήματα ή να προσπαθήσει να συναντηθεί με τους φίλους σας.

Ένας άνδρας στο Μέριλαντ κατήγγειλε οτι κάτι τέτοιο του συνέβη. Οι φίλοι του κατέληξαν να αλληλεπιδρούν με έναν απατεώνα ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει το όνομά του και τη φωτογραφία του προφίλ του για να δημιουργήσει μια παρόμοια σελίδα.

Εκείνοι που αποδέχθηκαν εν αγνοία τους το αίτημα φιλίας του άρχισαν να δέχονται μηνύματα στα οποία τους ζητούσε χρήματα.

Οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο λένε ότι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι μπορεί να μην είναι τόσο εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του Facebook, θα μπορούσαν να είναι ο πρωταρχικός στόχος. Για παράδειγμα, ένας απατεώνας θα μπορούσε να στοχεύσει ένα παππού χρησιμοποιώντας μια ψεύτικη σελίδα παριστάνοντας το εγγόνι του, το οποίο βρίσκεται στο εξωτερικό. Το μήνυμα που θα μπορούσε να λάβει ο παππούς από το “εγγόνι” του είναι: “Παππού, ξέμεινα από χρηματα. Στείλε μου 500 (ή 5000)€”.

Αν δεχτείτε αίτημα φιλίας, βεβαιωθείτε ότι το αίτημα είναι γνήσιο πριν το αποδεχτείτε. Και φυσικά, να είστε πολύ δύσπιστοι όσον αφορά τα αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που δεν γνωρίζετε.

Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να κάνετε πιο αυστηρές τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας, έτσι ώστε μόνο οι φίλοι σας στο Facebook να μπορούν να δουν το προφίλ σας, τις φωτογραφίες σας και άλλες πληροφορίες.

Ένα καλό tip:

  • Πατήστε το «Φίλοι» στη σελίδας σας στο Facebook.
  • Μόλις εμφανιστούν οι φίλοι σας, στα δεξιά σας βλέπετε το “Βρείτε φίλους” και ένα μολύβι
  • Πατάτε το μολύβι και εμφανίζεται η “επεξεργασία απόρρητου
  • Πατάτε την “επεξεργασία απόρρητου” και βλέπετε το Ποιοι μπορούν να δουν τη λίστα των φίλων σας;
  • Το αλλάζετε από “Δημόσια” σε “Φίλοι

Επίσης, μπορείτε να αναφέρετε ένα ψεύτικο λογαριασμό στο  facebook

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ