Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΑΡΧΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Σκληρή κριτική από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιο Χατζηκράχτη για τα πεπραγμένα και τις πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής

“Η σημερινή Δημοτική Αρχή Τυρνάβου (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, κα) συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με αυτή της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ.  Μια πολιτική, της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η συμμόρφωση με το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, που επιβάλλει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών και ίδιων εσόδων,

δραστικές περικοπές σε δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και κοινωνικές παροχές και πλήρη ευθυγράμμιση με τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης”, υποστήριξε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συπείρωσης του δήμου Στέλιος Χατζηκράχτης πλαισιωμένος από τους συμβούλους της παράταξης αλλά και παρουσία μελών της ΛΑ.ΣΥ..

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χατζηκράχτης η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση:

 Εριξε τον προεκλογικό μανδύα του «ανεξάρτητου» και «μακριά από κομματικές δεσμεύσεις» συνδυασμού αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και με υπερβάλλοντα ζήλο.
 Καλούσε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης στις «δύσκολες» διαπραγματεύσεις που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους θεσμικούς εταίρους, τον Φλεβάρη του 2015.
 Πρόβαλλε ως αντίσταση, την κυβερνητική απάτη, στο δημοψήφισμα του Ιούλη 2015.
 Στήριξε, ψηφίζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών του Δήμου, ύψους 1.300.000€, από την Τράπεζα Ελλάδας.
 Απέρριψε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης της επιτροπής αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων που αγωνίζονταν για τα δίκαια αιτήματά τους στα μπλόκα Αργυροπουλίου και Δαμασίου και αιτήματα τις Λαϊκής Επιτροπής Τυρνάβου για την ανακούφιση των ανέργων και των οικονομικά ανήμπορων συμπολιτών μας.
 Διοργάνωσε εκδηλώσεις – φιέστα με κυβερνητικούς παράγοντες, για να προωθήσει το πρόβλημα που προέκυψε από τις ζημιές του παγετού του Μάρτη 2016, στην περιοχή του Δήμου, παρά την αντίθετη απόφαση που ομόφωνα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

101_1583Στη συνέχεια ο κ. Χατζηκράχτης συνεχίζοντας σημείωσε με νόημα:

“Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, είναι αυτή που κάνει, όπως λέει, τη «στροφή στον πολίτη» με την:
 Αύξηση, στον Αμπελώνα των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 14% και κοινόχρηστων χώρων κατά 25%. Αύξηση των τελών κοινοχρήστων χώρων μέχρι και 200% στα τοπικά διαμερίσματα Βρυοτόπου, Δελερίων και Ροδιάς με πρόσχημα την «εφαρμογή πολιτικής ισονομίας στο μέτρο του δυνατού».
 Παράδοση σε επιχειρηματίες, της διοργάνωσης και εκμετάλλευσης, της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα.
 Ανάθεση σε ιδιώτες, την συντήρηση πρασίνου σε πλατείες και πάρκα τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου, αντί να διεκδικήσει μόνιμες θέσεις εργασίας στον Δήμο που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες.
 Ανταποδοτικότητα να κυριαρχεί σε όλες τις δομές και δράσεις του Δήμου:
o Στα τροφεία των παιδικών σταθμών.
o Στα δίδακτρα των μαθητών της Μουσικής Σχολής του Δήμου, για να καλύπτονται οι μισθοί των δασκάλων.
o Στις δράσεις του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου (εκμάθηση κολύμβησης, εισιτήριο στα γήπεδα 5×5 και στην πισίνα).
Η τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής εξυπηρετεί τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνητικών κομμάτων και των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν ένα Δήμο – Ανώνυμη Εταιρεία, όπου να πληρώνονται όλες οι υπηρεσίες και δομές που παρέχονται στον λαό.

 Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, στον τομέα των έργων και υποδομών «βολεύεται» με την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση που δεν επαρκεί ούτε για επισκευές και συντηρήσεις δημοτικών χώρων.
 Η συντήρηση των σχολικών μονάδων, παιδικών σταθμών, των χώρων πολιτισμού και αθλητισμού επικεντρώνεται στα απολύτως απαραίτητα και μάλιστα επιδιώκεται από τη δημοτική αρχή, στα πλαίσια του εθελοντισμού, η συμμετοχή με κάθε τρόπο των αντίστοιχων φορέων (σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, σωματεία, κα).
 Το αγροτικό οδικό δίκτυο είναι ασυντήρητο και επικίνδυνο, με τη δημοτική αρχή να σφυρίζει αδιάφορα, κάθε φορά στις εκκλήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων για καλύτερη πρόσβαση στα χωράφια και στις μονάδες τους.
Το αναπτυξιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, δεν αγγίζει τις καθημερινές ανάγκες σε υπηρεσίες, υποδομές και έργα. Απουσιάζουν σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Εξυπηρετεί καθαρά στόχους του κεφαλαίου, που θέλει να διεισδύσει σε κερδοφόρους τομείς της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.

101_1582 Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, έχει συμβιβαστεί με
 Την μείωση του προσωπικού σε όλους τους τομείς του Δήμου, τις μεσαιωνικές μορφές απασχόλησης του προσωπικού που προσλαμβάνεται με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου (2μηνα, 8μηνα, μπλοκάκι κλπ) και με την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.
 Την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και του Αγροτικού Ιατρείου Αμπελώνα, λόγω έλλειψης προσωπικού και κρατικής χρηματοδότησης .
 Την αποψίλωση κρατικών υπηρεσιών από το Δήμο.
Δεν αντιστέκεται στις κυβερνητικές πολιτικές και με την στάση της δείχνει το δρόμο της υποταγής στην νομιμότητα και έτσι θέλει να καθοδηγεί σιωπηρά και τους συμπολίτες μας”.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη μέχρι σήμερα παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στα τοπικά δρώμενα τόνισε:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Τυρνάβου, είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι, όποια θέση και να είχε στο Δήμο, θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην ασκούμενη πολιτική από τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια με «πόνο ψυχής».
Όταν ζητούσαμε την ψήφο του συνδημότη και της συνδημότισσας του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και των τοπικών διαμερισμάτων, αναδείξαμε την ανάγκη, ο λαός να βρει «στήριγμα στην πάλη του» και όχι να ψηφίσει τον διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως κάνει σήμερα η Δημοτική Αρχή.
Όσο καλή διαχείριση και να κάνει η διοίκηση του Δήμου, εφόσον υπάρχει αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας του αστικού κράτους δεν θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα, αν δεν αντισταθεί και δεν μπει μπροστά μαζί με το λαό, στην ανάπτυξη των αγώνων των λαϊκών στρωμάτων.
Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, δίνουν καθημερινά τον αγώνα, με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στις κινητοποιήσεις αγροτών και εργαζομένων στα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση και είναι η άλλη φωνή, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου.
Είναι η φωνή της νεολαίας, του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου, του εργαζομένου, του συνταξιούχου, του αυτοαπασχολούμενου”.

Κλείνοντας κάλεσε σε συμπόρευση για αγώνα, όλους τους δημότες για να διεκδικήσουν:
 Πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου.
 Καμιά συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνση τους.
 Μόνιμη σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν και κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων.
 Καμιά απόλυση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων σε ΜΚΟ και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) υπηρεσίες και αρμοδιότητες του Δήμου.
 Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών.

Περιοδείες
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα περιοδεύσουν στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου και θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ