ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

«Να οδηγείς χωρίς κράνος είναι βλακεία» λέει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (FIM – Europe), Δρ.Wolfgang Srb

Άρχισε στην Καβάλα, το ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (FIM-Europe) με τη συμμετοχή εκπροσώπων και προέδρων 47 Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών απ΄ όλη την Ευρώπη.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από πρόταση της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΜΟΤΟΕ), δύο επιτροπές (sporting commission and non sporting commission),  συζήτησαν αναλυτικά διάφορα θέματα που απασχολούν τον μοτοσυκλετισμό σε διεθνή κλίμακα.

Ο πρόεδρος της FIM-Europe Δρ.Wolfgang Srb, που είναι λάτρης της χώρας μας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι προσδοκά πολλά από αυτό το συνέδριο. «Πέρα από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, που διοργανώνουμε, το σημαντικότερο, είναι η οδική ασφάλεια, κάτι που πραγματικά προωθούμε. Γίνονται πάρα πολλά ατυχήματα σε όλο τον κόσμο, και  ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα.

Το μήνυμά μας στους νέους είναι σαφές. Να φροντίζουν την ασφάλειά τους: «Φερθείτε έξυπνα, φορέστε κράνη. Η οδήγηση χωρίς κράνος δεν είναι εξυπνάδα, είναι χαζομάρα». Αυτό είναι το μήνυμα. Οδική ασφάλεια για να σωθούν ζωές. Γίνονται πάρα πολλά ατυχήματα.  Είναι θλιβερό να χάνονται ζωές.

Η οδική ασφάλεια είναι  θέμα εκπαίδευσης, των κέντρων εκπαίδευσης. Κάποιοι νέοι πιστεύουν ότι είναι cool να οδηγούν χωρίς κράνος. Σας διαβεβαιώνω πως δεν είναι. Αντιθέτως είναι βλακεία . Μπορεί να κάνει ζέστη. Ναι. Ζεσταινόμαστε με όλο τον εξοπλισμό: τις μπότες, τα δερμάτινα, όλα αυτά. Ναι. Όμως πρόκειται για τη ζωή σας. Μην ρισκάρετε τη ζωή σας. Φερθείτε έξυπνα και φορέστε κράνος».

Αύριο (2016-07-01) το συνέδριο θα συνεχιστεί με συζητήσεις σχετικά με την οδική ασφάλεια, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους της υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Διευθυντής του γραφείου της, Κώστας Μπουλμέτης, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει και για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ