ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ JPMORGAN

Περισσότερες από μία στις τρεις γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία σκοπεύουν να αποσύρουν τις επενδύσεις τους σε περίπτωση Brexit, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου (DIHK).

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 3500 επιχειρήσεων, το 35% σχεδιάζουν είτε να περιορίσουν σημαντικά τη δραστηριότητά τους είτε να κλείσουν εντελώς τις θυγατρικές που διατηρούν στη Βρετανία, εάν η χώρα προχωρήσει τελικά στην έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, το 26% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να μειώσουν τον αριθμό των απασχολούμενων.

Έρχονται Goldman Sachs και JPMorgan Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, περιλαμβανομένων της Goldman Sachs και της JPMorgan, δήλωσαν σήμερα σε κοινή ανακοίνωσή τους με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν ότι θα εργαστούν προκειμένου να βοηθήσουν το Λονδίνο να παραμείνει βασικό διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο.

«Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ εμφανώς παρουσιάζει οικονομικές προκλήσεις τις οποίες είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε η ανακοίνωση. «Σήμερα, συναντηθήκαμε και συμφωνήσαμε ότι θα συνεργαστούμε για να οικοδομήσουμε πάνω σε όλο αυτό με κοινό στόχο να βοηθήσουμε το Λονδίνο να διατηρήσει τη θέση του ως ηγετικού διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου».

Υψηλόβαθμα στελέχη από την Standard Chartered, την Bank of America Merrill Lynch και την Morgan Stanley, καθώς και από τις Goldman Sachs και JPMorgan, συναντήθηκαν με τον Όσμπορν και υπέγραψαν την ανακοίνωση.

Φ. Καραβίτη, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βερολίνο, Γερμανία, Reuters, Λονδίνο, Βρετανία

mignatiou.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ