NINTENDO POKÉMON GO ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ!

Το νέο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας παιχνίδι της Nintendo Pokémon GO άρχισε να κυκλοφορεί πριν από λίγες ημέρες και ήδη έχει κάνει πάταγο. Τα κέρδη της αξίας αγοράς της Nintendo έφτασαν τα 7,5 δις δολάρια μέσα σε μόλις δύο μέρες, η μεγαλύτερη αύξηση που έχει παρατηρηθεί από το 1983.

Λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος για το Pokémon GO, οι hackers χρησιμοποιούν τη δημοτικότητα του παιχνιδιού για να διανείμουν κακόβουλες εκδόσεις του παιχνιδιού που θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν το DroidJack malware σε συσκευές Android.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη απειλή φαίνεται να έχει σχέση με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών που χρησιμοποιούν την έκδοση iOS της επίσημης εφαρμογής του Pokémon GO.

Ο Adam Reeve ανέφερε ότι το παιχνίδι Nintendo Pokémon GO είναι ένας «τεράστιος κίνδυνος για την ασφάλεια», καθώς για κάποιο λόγο χορηγεί «πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό» σας στο Google όταν συνδεθείτε στην εφαρμογή μέσω του Google στο iPhone ή στο iPad.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Google, σε κάθε εφαρμογή που δίνετε πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό, μπορεί να:

«Δει και να τροποποιήσει σχεδόν όλες τις πληροφορίες στο λογαριασμό σας στο Google (δεν μπορεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας, να διαγράψει το λογαριασμό σας, ή να πληρώσει με το Google Wallet για λογαριασμό σας).»

Μπορεί όμως να κάνει όλα τα παρακάτω:

  • Να διαβάσει όλα τα email σας.
  • Να στείλει e-mail για λογαριασμό σας.
  • Έχει πρόσβαση στα έγγραφά σας στο Google Drive (μπορεί και να τα διαγράψει).
  • Να δει το ιστορικό αναζήτησης σας, καθώς και το ιστορικό πλοήγησης στα Google Maps.
  • Έχει πρόσβαση στις ιδιωτικές φωτογραφίες σας που αποθηκεύονται στο Google Photos.
    Και ένα σωρό άλλα.

Παρά το γεγονός ότι ο Reeve γράφει μόνο για τους χρήστες του iOS, ορισμένοι χρήστες του Android αναφέρουν ότι επηρεάζονται και οι συσκευές τους.

Από την άλλη, η εταιρεία Niantic που ανέπτυξε το παιχνίδι Pokémon GO, κυκλοφόρησε μια δήλωση λέγοντας ότι δεν είχε πρόθεση να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Google και ότι η εφαρμογή δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα του χρήστη πέρα από «βασικές πληροφορίες του προφίλ» όπως ταυτότητα χρήστη και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού στο Pokémon GO για iOS ζητά λανθασμένα πλήρη άδεια πρόσβασης στον λογαριασμό σας στην Google», δήλωσε η Niantic.

«Από τη στιγμή που μάθαμε το σφάλμα, προσπαθούμε να αναπτύξουμε μια λύση client-side για να ζητάμε άδεια μόνο για τις βασικές πληροφορίες τους προφίλ σας στη Google»

Πώς να ανακαλέσετε την πλήρη πρόσβαση του Pokémon GO στο Λογαριασμό σας στην Google

Από αυτή τη σελίδα της Google, επιλέξτε Pokemon GO και κάντε κλικ στο κουμπί «Κατάργηση» για να ανακαλέσετε την πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

iguru.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ