Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα είναι εγκλωβισμένο στην πολιτική κουλτούρα της μεταπολίτευσης, όπου περισσεύει η υποκρισία και δεν επιτρέπει σε κανέναν να δει την πραγματικότητα και να την αντιμετωπίσει. Στο πρώτο μόλις νομοσχέδιο αυτής της Κυβέρνησης, την περίφημη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όταν εγκλήθησαν οι συνάδελφοι της Συμπολίτευσης

για κάποιους διορισμούς εκείνη την εποχή, η άμεση ομοθυμαδόν απάντηση ήταν, «γιατί, οι άλλοι ήταν καλύτεροι;». Προφανώς και όχι»ανέφερε χαρακτηριστικάο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας,στην αρμόδια επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής στη συζήτηση της β΄ ανάγνωσης  του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό νόμο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Δικαιοσύνη, με την αναβολή της δίκης της Siemens,τόνισε την γνωστή ανεπάρκειά της, λέγοντας «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες το ξέρουν, καθώς είναι εγκλωβισμένοι σε μια δικαιοσύνη που είτε είναι ανήμπορη, είτε πολλές φορές απρόθυμη να λύσει τα προβλήματα, όμως κανένας δεν θέλει να δει την ουσία. Δεν θέλει κανείς να δει ότιτο σημερινό θέμα, είναι μόλις η κορυφή του παγόβουνου και το πραγματικό πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και πολύ πιο πολύπλοκο».

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, επεσήμανε πως το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς, «το βασικό πρόβλημα με τη λειτουργία του εκλογικού συστήματος, αλλά και γενικά του πολιτικού συστήματος της χώρας, είναι η απαξία, η όλο και μεγαλύτερη αποχή και η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών του εκλογικού σώματος στους θεσμούς και στη δημοκρατία».

Τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την απλή αναλογική ως ιδεολογική εξιλέωση για την οικονομική της πολιτική «ότι είναι δήθεν μια αριστερή πολιτική με πρόσημο, άρα ξαναγυρνάμε στις ράγες μετά από ένα σύντομο εκτροχιασμό. Αφετέρου, η απλή αναλογική γίνεται όχημα χειραγώγησης της έκφρασης του εκλογικού σώματος, όπως έγινε ξανά το 1989 με την απλή αναλογική του κ. Τσοχατζόπουλου, που επιχειρούσε πάλι να σταματήσει έναν Μητσοτάκη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ