ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΡΑΦΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΜΙΚΡΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΣΠΕΤΣΙΩΤΗ

Στα μυστικά της συγγραφής ενός κινηματογραφικού σεναρίου μικρής φόρμας θα «μυήσει» τα μέλη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. η γνωστή κινηματογραφίστρια, σκηνοθέτρια, συγγραφέας και σεναριογράφος, Νάνσυ Σπετσιώτη, στο πλαίσιο ειδικού σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 23-24 Ιουλίου 2016, στον «Ξενώνα Ραψάνης».

Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με την τέχνη του συμπυκνωμένου λόγου και της εικόνας, μέσα από την οποία θα προκύψει ένα σενάριο μικρής φόρμας και κοινωνικού περιεχομένου.

Το σεμινάριο απευθύνεται μόνο σε μέλη του Π.Π.Α. και εγκαινιάζει έναν σημαντικό κύκλο εκπαιδευτικών – ενταξιακών δράσεων του «Ξενώνα Ραψάνης», με στόχο τη δημιουργία, με την καθοδήγηση της καταξιωμένης Λαρισαίας δημιουργού, ενός κινηματογραφικού σποτ σχετικού με τη δράση του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Νάνσυ Σπετσιώτη

Γεννήθηκε το 1981 στην Λάρισα. Είναι απόφοιτη του τμήματος  Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.  Έχει γράψει πάνω από 25 σενάρια και έχει κάνει 7 ταινίες μικρού μήκους, που προβλήθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό και απέσπασαν αρκετά βραβεία. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Θύμιο Καρακατσάνη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Ναταλία Δραγούμη, Έρση Μαλικένζου, Γιώργο Παπαδημητράκη, Δημήτρη Τζουμάκη, Όλγα Δαμάνη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.  Εκτός από τα «Αποχαιρετισμός στα όπλα…» (2008), «Τιμωρία» (2009), «Σ’ ένα συνοριακό σταθμό» (2010), «Τζαφάρ» (2011), «Ουκ αν λάβοις» (2012), «Αντιπαροχή» και «Πυρετός»(2015),  έχει γράψει σενάρια κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών ως  «work in progress» και στη διαφήμιση. ‘Εχει ασχοληθεί και με το θέατρο και τη συγγραφή διηγημάτων. Έχει γράψει τα θεατρικά έργα «Balance»,  «Ταμπλό βιβάν», (3ο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου – 2008), «Τα κορδόνια», «Burn», «Οινόπνευμα», «Το σοφό σώμα της Σοφίας» και «Το πέταγμα του Ίωνα» (παιδικά), «Το μπαλόνι», «Rose 2112», “Burn”, “P/C”, «Φλόγα στο νερό», «Κάτοικος Κηφισιάς». Επιπρόσθετα στον τομέα της συγγραφής απέσπασε το 1ο Βραβείο διηγήματος για το διήγημά της με τίτλο «Τα βαφτίσια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ