Η κ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ»

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Λάρισας για το θέμα των ομολόγων της ΔΕΥΑΛ

Mε αφορμή το δημόσιο διάλογο και τις τοποθετήσεις δημοτικών παρατάξεων και  συμβούλων, που αναπτύχθηκε μετά την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την  ολοκλήρωση της έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή για την αγορά ομολόγων από τη ΔΕΥΑΛ, σημειώνουμε τα εξής:

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι στη πλειονότητα τους, οι τοποθετήσεις χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα, υπευθυνότητα  και επικεντρώνονται στην ουσία και τον πυρήνα του πολιτικού ζητήματος που αναδεικνύεται από την υπόθεση των ομολόγων της ΔΕΥΑΛ και το οποίο είναι σαφές:  η διαφάνεια και η ορθολογική διαχείριση, διασφαλίζεται σε μέγιστο βαθμό μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις. Κάτι που όπως είναι προφανές δεν έγινε στην συγκεκριμένη υπόθεση και για αυτό υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Μοναδική αλλά ηχηρή παραφωνία, σ’ αυτό το θετικό κλίμα, αποτελεί η τοποθέτηση της κ. Ρένας Καραλαριώτου, η οποία επιλέγει, αυτή τη στιγμή, να επιτεθεί προσωπικά στο δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Πρόκειται για  απολύτως ανεύθυνη τακτική , που υπηρετεί προφανώς  τις προσωπικές μικροπολιτικές επιδιώξεις της κ. Καραλαριώτου. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε, δηλώνοντας ότι δεν θα επανέλθουμε για το ζήτημα.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και η δημοτική αρχή, ανέδειξαν  το ζήτημα της αγοράς ομολόγων από τη ΔΕΥΑΛ, αμέσως μετά την ανάληψη της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και η δημοτική αρχή, πήραν την πρωτοβουλία και την απόφαση για διενέργεια ελέγχου από  ορκωτό λογιστή   για το θέμα της αγοράς ομολόγων από τη ΔΕΥΑΛ.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και η δημοτική αρχή, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, έφεραν το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ για πλήρη ενημέρωση και λήψη αποφάσεων και ακολούθως ανακοίνωσαν στους Λαρισαίους τα σημαντικότερα σημεία της έκθεσης του ορκωτού λογιστή, υλοποιώντας τη δέσμευσή «όλα στο φως».

Όλα τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητα άλλων αρχών και θεσμικών οργάνων, που η κ. Καραλαριώτου, όπως διαφαίνεται από την τοποθέτησή της, θα επιθυμούσε  να εμπλακούν. Εμείς διαφωνούμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ