ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Νοτιοκορεάτες στρατιώτες, κοντά στη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Νότια από τη Βόρεια Κορέα βγάζουν τις αρβύλες τους και στη θέση τους φορούν πουέντ.

Ανήκουν στην 25η Mεραρχία που βρίσκεται κοντά στα βαριά οχυρωμένα σύνορα σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη Σεούλ.

Κάθε εβδομάδα μια χορεύτρια από το Εθνικό Μπαλέτο της Νότιας Κορέας παραδίδει μαθήματα στους στρατιώτες, με στόχο να αποβάλουν το άγχος που προκαλεί η φύλαξη των καλύτερα οχυρωμένων συνόρων του κόσμου.

«Υπάρχει μεγάλη ένταση από τη στιγμή που η μονάδα μας ζει στην πρώτη γραμμή, και αυτό με κάνει να νιώθω ανασφάλεια κατά καιρούς. Παρόλα αυτά μέσω του μπαλέτου μπορώ να πω ότι είμαι ήρεμος και καταφέρνω να βρω ισορροπία, αλλά και να δημιουργήσω φιλίες με τους άλλους στρατιώτες» δήλωσε ένας στρατιώτης.

Οι περισσότεροι από τους στρατιώτες κάνουν μπαλέτο για πρώτη φορά. Για τους 15 στρατιώτες οι ασκήσεις είναι πολύ δύσκολες. Μόλις η καθηγήτρια τους λέει να κάνουν διάλειμμα όλοι παίρνουν ανάσα και γελούν.

Οι στρατιώτες σχεδιάζουν να κάνουν παράσταση στο τέλος του χρόνου. Την περασμένη χρονιά είχαν παρουσιάσει τη λίμνη των κύκνων του Τσαϊκόφσκι.

«Η ζωή του στρατιώτη είναι σκληρή, για αυτό δεν ήμουν σίγουρη ότι μπορούσα να τους βοηθήσω. Όμως τώρα είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο κάθε φορά που τους βλέπω να χαμογελούν όλο και περισσότερο μαθαίνοντας μπαλέτο σιγά – σιγά» δήλωσε μια μπαλαρίνα.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά είπε ένας λοχαγός την ώρα που έκανε τις ασκήσεις του: «Το μπαλέτο θέλει να έχεις φυσική δύναμη και είναι ένας πολύ καλός τρόπος μυικής ενδυνάμωσης, σε κάνει πιο ευλύγιστο και διορθώνει τη στάση του σώματος. Πιστεύω ότι το μπαλέτο μας έχει βοηθήσει πολύ».

Στη Βόρεια Κορέα ο στρατός χρησιμοποιεί πιο παραδοσιακές μεθόδους εκπαίδευσης για να χαροποιήσει τους στρατιώτες. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης συχνά δείχνουν εικόνες με τους στρατιώτες να χορεύουν κρατώντας κόκκινες σημαίες.

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα τυπικά βρίσκονται ακόμα σε πόλεμο.

gr.euronews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ