ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Δήλωση του Κώστα Μπαργιώτα, Βουλευτή Λάρισας με το Ποτάμι, Υπεύθυνου του τομέα υγείας

«Δεκαεπτά μήνες τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απλώς παρακολουθεί την κατάρρευση του ΕΣΥ. Έχουμε πλέον πειστεί ότι τις απαραίτητες δομικές αλλαγές στο σύστημα ούτε θέλει ούτε μπορεί να τις υλοποιήσει. Μετά το φιάσκο των εγκαινίων στη Σαντορίνη,  ακολουθούν οι ανεξέλεγκτοι διορισμοί.

Η ωμότητα με την οποία, ακόμα και σήμερα, ασκείται μικροπολιτική είναι απίστευτη. Οι διορισμοί επικουρικών αποτέλεσαν μια λύση ανάγκης για τα νοσοκομεία μέχρι που οι ανεξέλεγκτοι μαζικοί διορισμοί του κ. Πολάκη απειλούν να τα τινάξουν στον αέρα. Μικρή λεπτομέρεια: οι επικουρικοί αμείβονται από τον προϋπολογισμό των Νοσοκομείων, τα οποία κόβουν φάρμακα και υλικά για τη μισθοδοσία. Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων έχουν στην κυριολεξία στραγγίξει.

Ελπίζουμε να διαψευστούμε, αλλά μάλλον δεν αργεί η ώρα που το Υπουργείο θα αντιμετωπίσει το φιάσκο και των απλήρωτων επικουρικών. Αυτός είναι, προφανώς, ο λόγος που ο κ. Πολάκης ανακαλύπτει συνεχώς καινούριες θέσεις για βόλεμα. Με σημερινή τροπολογία του Υπουργείου Υγείας σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης επικουρικών ιατρών και σε στρατιωτικά νοσοκομεία! Ο στρατός  έχει εξαιρετικό και άφθονο μόνιμο επιστημονικό δυναμικό και εκατοντάδες έφεδρους γιατρούς διαθέσιμους, είναι αμφίβολο όμως εάν περισσεύουν  κονδύλια για διασπάθιση. Μακάρι με τα επικοινωνιακά τερτίπια του κ. Πολάκη και τις διαρκείς εξαγγελίες περί προσλήψεων του κ. Ξανθού να αβγάτιζαν τα κονδύλια των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων. Δυστυχώς, όμως, θαύματα δεν γίνονται».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ