ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 410 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σχέδιο «εκκαθάρισης» υπόπτων για τρομοκρατικό κτύπημα δρομολογεί το αμέσως επόμενο διάστημα η γερμανική κυβέρνηση, μετά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, τουλάχιστον  410 άτομα, που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και είναι υποψήφιοι για μεγάλες ή περιορισμένης κλίμακας τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες και έχουν πιστοποιηθεί τουλάχιστον 60 περιπτώσεις τζιχαντιστών, ωστόσο το σχέδιο των γερμανικών αρχών παραμένει μυστικό, καθώς οι επικεφαλής δεν επιθυμούν να διαδοθεί ανάμεσα στους πρόσφυγες και να λάβουν τα μέτρα τους όσοι εμπλέκονται με πιθανές τρομοκρατικές ομάδες.

Η κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη σε όλη την επικράτεια της Γερμανίας, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί ολόκληρη η δύναμη της Ομοσπονδιακής αστυνομίας, προκειμένου να γίνονται έλεγχοι σε όλα τα πιθανά σημεία τρομοκρατικών ενεργειών. Την ίδια στιγμή, έχει αυξηθεί το ρεύμα των αντιδράσεων εναντίον των προσφύγων, καθώς αρκετές ακροδεξιές οργανώσεις βρήκαν πρόσφορο έδαφος, προκειμένου να στηρίξουν τη ρητορική τους εναντίον της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

briefingnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ