ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ… ΣΤΟΝ «ΞΕΝΩΝΑ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Ένα ξεχωριστό εργαστήρι παραμυθιού με τίτλο «Τι χρώμα έχει η φιλία;» στήνεται στον «Ξενώνα Ραψάνης», του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, στις 19.00.

Πρόκειται για μια δράση αφήγησης παραμυθιού και εμψύχωσης παιδιών ηλικίας μέχρι 10 ετών για τη διαφορετικότητα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Φιλίας (30/7) με το πολυαγαπημένο παιδικό βιβλίο «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας».

Ο Έλμερ είναι ένας ελέφαντας αλλιώτικος από τους άλλους. Εκτός από πολύχρωμος είναι και μεγάλος πλακατζής, για αυτό και όλοι τον αγαπούν. Μα, τι συμβαίνει όταν μια μέρα σκαρώνει ένα ασυνήθιστο αστείο στους φίλους του;

Με την καθοδήγηση της αφηγήτριας παραμυθιών Κρυσταλλίας Μακατού τα παιδιά θα αφηγηθούν το παραμύθι, θα παίξουν παιχνίδια με τα χρώματα και θα πλέξουν στιχάκια και τραγούδια για τον Έλμερ. Θα ζωγραφίσουν τη φιλία των ανθρώπων και των λαών και θα την κρεμάσουν ψηλά για να τη βλέπουν όλοι.

Η διάρκεια της δράσης είναι 2 ώρες και το κόστος συμμετοχής σε αυτήν είναι 2 ευρώ.

Παραμύθι κάτω από τ’ αστέρια

Σε τόπο αλλοτινό τον παλιό καιρό μια φιλία γεννιέται ανάμεσα σε ένα παιδί και ένα φτερωτό άλογο. Μπελάδες και σιωπές, τρίχες μαγικές και ευχές, ένα κιούπι και μια μαλαματένια φορεσιά, ένας πόλεμος και ένα κοφτερό σπαθί, μήλα δαγκωμένα και χαρές. Ένα βραδινό ταξίδι στα παραμύθια του λαού μας, με τίτλο «Μπελμέμ» θα μας προσφέρει η Κρυσταλλία Μακατού το ίδιο βράδυ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου για παιδιά. Σε ένα όμορφο σκηνικό μέσα στον κήπο του «Ξενώνα Ραψάνης» η  αγαπημένη παραμυθού θα χτίσει με εικόνες μαγικές έναν όμορφο παραμυθένιο κόσμο για μικρούς και μεγάλους φίλους του παραμυθιού.

Η διάρκεια της δράσης είναι 1 ώρα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό..

Πληροφορίες: 6944812414 (Δευτέρα – Παρασκευή 12.00-14.00 και 19.00-21.00).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ