ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΧΑΤΖΗΧΑΛΑΡ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σε δήλωση ,για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το πάρκο Χατζηχαλάρ αλλά  και  άλλοι κοινόχρηστοι χώροι – πλατείες σε πολλές περιοχές της Λάρισας , προχώρησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων  κα. Ρένα Καραλαριώτου. Η δήλωση έχει ως εξής:

PRASINO1 PRASINO3«Αδιαφορία» και «εγκατάλειψη» είναι οι δυο λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τα όσα συμβαίνουν σε σημαντικούς «πνεύμονες» της Λάρισας, με την δημοτική αρχή να μην μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα σε καμιά της μορφή.

Το πάρκο Χατζηχαλαρ , ένα  έργο πνοής,  το οποίο θα αποτελούσε και πόλο έλξης για τους κατοίκους των κοντινών πόλεων και περιοχών  και σε συνάρτηση με το πάρκο του Αλκαζάρ, θα δημιουργούσε ένα σημαντικό δίκτυο πρασίνου στον κεντρικό ιστό , δίνοντας ανάσα στον βαρύ αστικό δημόσιο χώρο της πόλης,  «μαραζώνει» από την έλλειψη πρασίνου αφού έχει αφεθεί στην τύχη του.

Η ίδια κατάσταση και σε πολλές πλατείες της πόλης, όπως στη Χαραυγή ή στην Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπου η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την κατάσταση που επικρατεί, την επιδεινώνει, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, και όχι μόνο.

Εικόνες οι οποίες υποβαθμίζουν την πόλη και  συνθέτουν ένα σκηνικό που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, σε ένα «πράσινο», φιλικό προς το περιβάλλον σύγχρονο αστικό κέντρο.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί πως είναι καλές οι θεωρίες και οι εξαγγελίες άλλων  σχεδίων όπως η δημιουργία Βοτανικού Κήπου στις εγκαταστάσεις του πρώην ΕΘΙΑΓΕ , ωστόσο έχει εκλεγεί για να διαχειριστεί και την υπάρχουσα κατάσταση , δίνοντας λύση σε συγκεκριμένα προβλήματα, και όχι να δημιουργεί καινούργια.

Επιτέλους, ας πράξουν το αυτονόητο και ας παρέμβουν, προσφέροντας στους Λαρισαίους τα βασικά. Είναι υποχρέωσή τους. Το πράσινο ας καταστεί επιτέλους αιμοδότης στη ζωή της Λάρισας και όχι είδος πολυτελείας. .>>

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ