ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής υποστήριξης που υλοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015 με τη συμμετοχή συνολικά 50 εργαζομένων, στην πλειονότητα τους παιδαγωγοί και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2016, έχοντας υλοποιηθεί 64 εκπαιδευτικές ώρες.

Για την κάλυψη των αναγκών των συμμετεχόντων, δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες, δύο εκπαίδευσης και υποστήριξης και μία συμβουλευτικής και ψυχοδυναμικής παρέμβασης.

Οι Ομάδες έλαβαν χώρα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων Αιόλου 4, όπου μέσα από μηνιαίες προγραμματισμένες συναντήσεις, αναπτύχθηκαν θέματα όπως: Τα στάδια ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης, επικοινωνία και διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων, τα συναισθήματα, αναγνώριση, έκφραση και αποδοχή τους, ο θυμός…ο παρεξηγημένος φίλος, η διαχείριση του πένθους σε παιδιά και ενήλικες κ.α.

Ταυτόχρονα υπήρξε η δυνατότητα να συζητηθούν πραγματικά περιστατικά και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παιδαγωγοί στην καθημερινή τους ενασχόληση με τα βρέφη και τα νήπια (περιγραφή και μελέτη περίπτωσης), καθώς και να μοιραστούν με την ομάδα προσωπικές τους εμπειρίες και θέματα που τους προβληματίζουν την ιδιωτική τους ζωή.

Έχοντας βάση τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και με σεβασμό στις ανάγκες των συμμετεχόντων, τις ιδιαιτερότητες και τις ευαισθησίες όλων, οι ομάδες λειτούργησαν με τρόπο υποδειγματικό, αποδεικνύοντας πως όλα μπορούν να συμβούν όσο υπάρχει κατανόηση, αλληλοσεβασμός και αλληλεγγύη στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Βασιζόμενοι στην αμοιβαία εκτίμηση, συνεργασία και αλληλοκατανόηση, με την υποστήριξη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δεληγιάννη Δημήτρη, της κα. Μπαξεβάνου Σταυρούλα, Διευθύντριας Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, της κα. Φουλούλη Στέλλα, Ψυχολόγου και της κα. Νημά Βασιλική Ψυχολόγου, δώθηκε ραντεβού για τρίτη συνεχή χρονιά τον Οκτώβριο του 2016.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ