ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αμεση ήταν η αντίδραση της υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων και κτιρίων στα ρεπορτάζ του padis.com για τις παρεμβάσεις στο 2ο δημοτικό σχολείο Τυρνάβου και στο σοβάτισμα των εξωτερικών πέτρινων τοίχων.

Η εκτελούσα χρέη προϊσταμένης στην υπηρεσία κ. Γεωργίου, επικοινώνησε άμεσα με τον δήμαρχο Π. Σαρχώση και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κ. Κουλιό, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι όποιες παρεμβάσεις και προαναγγέλλοντας αυτοψία στο κτίριο στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, από στελέχη της υπηρεσίας.

Η παρέμβαση της κ. Γεωργίου οδήγησε στο άμεσο σταμάτημα των εργασιών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την προχειρότητα με την οποία αποφασίστηκαν οι παρεμβάσεις σε ένα μνημείο κληρονομιάς για την πόλη του Τυρνάβου, η αρχιτεκτονική και η αισθητική του οποίου θα έπρεπε να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού από τη δημοτική αρχή.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα που υπάρχουν διάφορες τεχνικές ανάδειξης και διατήρησης ιστορικών κτιρίων να προτιμώνται τεχνικές που εφαρμόστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα και κατέστρεψαν δεκάδες μνημεία καλύπτοντάς τα με σοβάδες ή ασβέστη.

Το πάθημα ας γίνει επιτέλους μάθημα, εκτός και αν κάποιοι στο δημαρχείο πιστεύουν ότι επειδή έστησαν τσαντίρι έξω από το αρχοντικό Καράσσου (κολλημένο), η νομιμότητα του οποίου σίγουρα θα πρέπει να ελεγχθεί, μπορούν να κάνουν σε όλα τα μνημεία άσχετες και κακόγουστες παρεμβάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ