ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΟΒΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ;

Τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων του Τυρνάβου οι οποίοι βλέπουν τις τελευταίες ημέρες να γίνονται παρεμβάσεις στο εξωτερικό του παλαιού κτιρίου του 2ου δημοτικού σχολείου και εύλογα αναρωτιούνται πώς γίνεται να έχουμε τέτοιες παρεμβάσεις σε ένα κτίριο του 1850 που θα έπρεπε να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, δέχθηκε η σελίδα.

sova3Με αφορμή τις διαμαρτυρίες των κατοίκων το paidis.com απευθύνθηκε στην υπηρεσία νεωτέρων μνημείων και κτιρίων που εδρεύει στο Βόλο για να ενημερωθεί για τη διαδικασία που απαιτείται για την πραγματοποίηση των όποιων παρεμβάσεων.

Η απάντηση της εκτελούσας χρέη προϊσταμένης στην υπηρεσία ήταν καταπέλτης:

“Το κτίριο αν και δεν έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, είναι άνω των 100 ετών και κατά συνέπεια οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνονται μετά από άδεια της υπηρεσίας και αφού προηγηθεί αυτοψία”.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι ουδέποτε κάποιος από το δήμο ζήτησε τη σχετική άδεια, αλλά ούτε και ενημέρωσε την υπηρεσία για τις παρεμβάσεις.

Από την υπηρεσία αναμένεται άμεση παρέμβαση στο δήμο ώστε να σταματήσουν οι εργασίες σοβατίσματος του εξωτερικού τοίχοι του σχολείου και δεν αποκλείεται να εκδοθεί άμεσα και η σχετική διαταγή διακοπής σε περίπτωση που δεν υπακούσουν οι αρμόδιοι στο δήμο Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ