Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟ»

Με αφορμή τους διορισμούς των υποδιοικητών νοσοκομείων ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι και υπεύθυνος του τομέα Υγείας του κόμματος Κ. Μπαργιώτας έκανε την εξής δήλωση:

«Τελικά από ό,τι φαίνεται το Υπουργείο Υγείας έχει ξεκάθαρη άποψη στο περίφημο δίλημμα περί  νόμιμου και ηθικού.

Πιστεύει πως δεν χρειάζεται να ισχύει κανένα από τα δυο στους διορισμούς διοικητών και υποδιοικητών νοσοκομείων. Η επιτροπή αξιολόγησης είχε πραγματικά ένα τιτάνιο έργο: να ικανοποιήσει πολύπλοκες ισορροπίες μεταξύ κυβερνητικών κομμάτων, συνεργαζόμενων και συνιστωσών. Έχουμε κατανόηση. Φαίνεται ,όμως, πως για να ικανοποιήσει όλες τις πλευρές κι όλους τους κολλητούς, ξέχασε όχι μόνο την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, αλλά και τη νομιμότητα.

Για τον διορισμό υποδιοικητών υπάρχει συγκεκριμένο, ισχύον νομικό πλαίσιο. Έως ότου ο κ. Πολάκης καταργήσει την Δικαιοσύνη, όπως την ξέρουμε, οι διορισμοί πρέπει να είναι τουλάχιστο νομιμοφανείς. Όχι για τα προσχήματα, αλλά επειδή αλλιώς ναρκοθετείται η στοιχειώδης λειτουργία των νοσοκομείων. Οφείλει το Υπουργείο να δώσει άμεσα πειστικές διευκρινήσεις στα  βάσιμα ερωτήματα που έχουνε προκύψει – μεταξύ των οποίων και στη Λάρισα – ή να προβεί στις όποιες διορθωτικές κινήσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ