ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ

Σημείο αναφοράς στα παράλια του νομού, πόλος έλξης εκατοντάδων τουριστών που ειδικά τον Αύγουστο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον λόγω της απίστευτης θέας του, με τους επισκέπτες του να απολαμβάνουν από ψηλά το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου.

Ο λόγος για το περίφημο κάστρο της Μελιβοίας, μια σημαντικότατη οχύρωση 20 περίπου στρεμμάτων, που βρίσκεται στον καταπράσινο λόφο στα βόρεια του ομώνυμου οικισμού και σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα.

Φευ, περιπετειώδης η επίσκεψη για τον ανυποψίαστο που θα κάνει το λάθος να επιχειρήσει μια βόλτα στην περιοχή, αφού επιτροπή… υποδοχής ορίστηκαν 5-6 ευμεγέθη δεσποζόμενα μαντρόσκυλα!

Λαχτάρισε τις προάλλες γνωστός φωτορεπόρτερ που επιχείρησε φωτογράφιση, αφού έντρομος δέχτηκε το «καλωσόρισμα», προλαβαίνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να… οχυρωθεί στο αυτοκίνητό του!

Τον καλό συνάδελφο «απεγκλώβισε» τελικά ο ιδιοκτήτους τους που δέησε να μαζέψει τα σκυλιά, αν και καλό θα ήταν την επόμενη φορά να συμμαζέψει και τον ωχαδερφισμό του, καθώς δεν έχουν όλοι την ψυχραιμία αλλά και την αγάπη για τον τόπο του συναδέλφου, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ