ΑΛΛΗ ΜΙΑ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ, ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΟΧΥΡΟ» ΤΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ

Η φωτογραφία είναι από την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1953 στην Πλατεία της Ραψάνης.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτριος Αν. Ζήλος, Τοπικός Σύμβουλος Ραψάνης

Με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας το Α.Τ. Ραψάνης με Ιστορία που αρχίζει από την μεταπολεμική Ελλάδα φεύγει από την κωμόπολή μας.

Έχοντας όλοι μας καταγεγραμμένη την Ιστορία αυτού του τόπου που ξεκινά σαν έδρα ολόκληρης της περιοχής Ολύμπου από το 1882 και μετά, έδρα όλων των υπηρεσιών Υποδ/ση Χωροφυλακής – Αστυνομικό Τμήμα – Διοίκηση του 3143 ΤΕΑ – Διοίκηση Αγροφυλακής – Ερηνοδικείο – Δημοτικό Σχολείο – Γυμνάσιο – Τεράστιο εμπορικό & παραθεριστικό κέντρο, με δραστήριους συλλόγους , φθάσαμε στην σημερινή κατάσταση η οποία ξεκίνησε από την 12/ετή παρουσία του Καποδίστρια (Δήμος Κ. Ολύμπου) και την 6/ετή του Καλλικράτη (Δήμος Τεμπών), γνωρίζοντας την σκληρή πραγματικότητα της εγκατάλειψης από κοινοτικές και δημοτικές εξουσίες, κατώτερες των στοιχειωδών προσδοκιών.

Εξουσίες, με εξαιρετικές επιδόσεις του γνωστού «ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ» κάνοντας  ψευτοπολιτική , παράγοντας μόνο μιζέρια, δικαιώνοντας πλήρως τις ανησυχίες μας, ότι θέλουν την Ραψάνη συνεχώς σε συρρίκνωση.  Φθάσαμε  στις τελευταίες εξελίξεις (μετά το κλείσιμο του Ειρηνοδικείο) χάνετε και το Αστυνομικό Τμήμα.

Επ΄ αυτού δε του θεσμού κρατάμε ως Ιστορική παρακαταθήκη, ότι δεκάδες οικογένειες της τέως Χωροφυλακής και μετέπειτα Αστυνομίας, εκατοντάδες παιδιά, υπηρετούντων, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον τόπο μας. Πολλοί άνδρες των δύο Σωμάτων έφθασαν και στα ανώτατα αξιώματα και πολλοί ακόμη ανά την επικράτεια δεν ξεχνούν την Ραψάνη. Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι το Α.Τ. Λιβαδίου  Ελασσόνας  παραμένει ως έχει κατόπιν σκληρών πιέσεων των βουλευτών και Αιρετών της περιοχής.

Η Ραψάνη  αδικήθηκε κατάφορα από τις συνεχείς κακές εξελίξεις και από την παρουσία ανίκανων ανθρώπων να διαχειριστούν τις καταστάσεις, αλλά και αυτούς που μισούν την παρουσία της. Όλοι αυτή ένα πρέπει να γνωρίζουν δεν ήρθε το τέλος της.

Έμεινε ο σκελετός μιας Ιστορικής και πανέμορφης κωμόπολης, αλλά ακόμη και έτσι η κορμοστασιά της δείχνει το μεγαλείο της.

Για δε τους διαχειριστές της σημερινής εξουσίας μη έχοντας κάτι άλλο να κάνουν ο μεν Προϊστάμενος του τοπικού ας αποσυρθεί – άνευ αντικειμένου- ο δε δήμαρχος  Τεμπών κ. Κολλάτος  ας μας κάνει τη χάρη να μας απαλλάξει από την παρουσία του στην κωμόπολή μας.

Δυστυχώς δεν μπορούν να είναι χρήσιμοι και ωφέλιμοι πια για τον τόπο μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ