ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ που λέει “Όχι στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία”

Η σκληρή αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να περάσει μόνο με την στήριξη των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Απαιτεί την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής του αστικού κράτους και της εργοδοσίας, προκειμένου να καμφθούν οι εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις και αγώνες.

Καμία δίωξη και καμία δίκη που ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και εργοδότες, ενάντια σε συνδικαλιστές του ΕΚΝΛ, σωματείων και απλούς εργαζόμενους για κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια, για απεργίες για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, αλλά και πανελλαδικά απέναντι σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε αγρότες, δεν σταμάτησε.

Αντίθετα συνεχίζονται οι απολύσεις ταξικών συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργατών (ΑΡΩΓΗ, ΕΞΑΛΚΟ), συνεχίζονται οι διώξεις και οι δίκες συνδικαλιστών του ΕΚΝΛ, σωματείων, πρωτοπόρων εργατών, οι ποινικοποιήσεις και απαγορεύσεις απεργιών με αποφάσεις δικαστηρίων, η καταπάτηση συνδικαλιστικών ελευθεριών, εντάθηκε η εργοδοτική τρομοκρατία σε όσους τολμούν να απεργήσουν ή να διεκδικήσουν.

Αυτά δεν τους αρκούν. Τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως ένα αδίστακτο όργανο του μεγάλου κεφαλαίου, ετοιμάζει να φέρει για ψήφιση στη Βουλή, νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο ως ένα ακόμα μέτρο θωράκισης της άγριας εκμετάλλευσης και ποινικοποίησης των αγώνων της εργατικής τάξης. Επιχειρούν να βάλουν μεγάλα εμπόδια για την κήρυξη απεργίας, να δώσουν το δικαίωμα στους εργοδότες για κάνουν ανταπεργία «ΛΟΚ-ΑΟΥΤ», επιχειρούν ωμή παρέμβαση στη ζωή και τη λειτουργία των σωματείων, θέλουν να βάλουν όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται.

Είναι επιλογή τους που έχει στόχο να χτυπήσει στην καρδιά την εργατική τάξη, να βάλει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, στην άνοδο της ταξικής πάλης, στη ριζοσπαστικοποίηση συνειδήσεων. Το χτύπημα στην απεργία, είναι όρος για να προχωρήσουν τα νέα αντεργατικά σχέδια ανεμπόδιστα.

Θέλουν τους εργαζόμενους αμίλητους και με σκυμμένο κεφάλι! Στόχο έχουν να βάλουν στο γύψο τις λαϊκές κινητοποιήσεις, την απεργία. Σε συνθήκες επιδείνωσης της ζωής της λαϊκής οικογένειας να μην κουνιέται φύλλο. Στους τόπους δουλειάς να επικρατεί σιγή νεκροταφείου.

Θέλουν να φοβίσουν τους εργαζόμενους! Στοχεύουν η ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών να πατήσει πάνω σε συντρίμμια εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων με τους εργαζόμενους ανοργάνωτους και άλαλους.

Το δίκιο του εργάτη παραμένει ισχυρό και πραγματικός νόμος και θα είναι πάντα κυρίαρχο σύνθημα στους αγώνες μας.  Το δίκιο και το προοδευτικό σήμερα είναι, να έχουν όλοι πλήρη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και ΣΣΕ. Το δίκιο σήμερα είναι να ανατραπεί το αίσχος των μισθών πείνας των 300, 400 και 500 ευρώ, οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, η κακοπληρωμένη δουλειά των 5μηνων προγραμμάτων απασχόλησης, η φοροληστεία, η ανεργία, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι συντάξεις πείνας και η κατάργηση των επιδομάτων. Καθήκον του λαού είναι ο αγώνας και η αντίσταση.

Ο τρόπος λειτουργίας των σωματείων, οι μορφές πάλης που επιλέγουν, αν θα απεργούν ή όχι, είναι αποκλειστικό ζήτημα  των εργαζομένων. Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα με τη στάση, τη γνώμη και τη δράση τους να καθορίζουν αυτοί τον τρόπο λειτουργίας, τη δράση, τον προσανατολισμό του σωματείου και να διορθώνουν ό,τι στραβό υπάρχει.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες, νέα-νέε,

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας σε καλεί με ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα να μην επιτρέψουμε να βάλει χέρι στα σωματεία και στο δικαίωμα στην απεργία η κυβέρνηση, η Ε.Ε και η εργοδοσία.

Η συγκρότηση των σωματείων και το δικαίωμα στην απεργία, αποτελούν κατακτήσεις της εργατικής τάξης και γενικά των εργαζομένων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Η όποια σημερινή συνταγματική και νομοθετική κατοχύρωση της συνδικαλιστικής δράσης, της απεργίας είναι αποτέλεσμα σκληρών και αιματηρών αγώνων και σήμερα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.  Δεν θα παραδώσουμε τη δύναμη μας.

Οι εργαζόμενοι και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ζητήσουμε ποτέ την άδεια της μεγαλοεργοδοσίας και των κρατικών υπαλλήλων για να δρούμε και για να απεργούμε.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ