ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου ότι εμπαίζει τους δημότες εξέδωσε η “Δράση Πολιτών”, επικαλούμενη υπόθεση ιδιοκτήτριας καντίνας η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Στ. Ροντούλης αν και διέθετε άδεια δεν μπορεί να λειτουργήσει την καντίνα.

Στην ανακοίνωση που συνοδεύεται με έγγραφα αναφέρονται τα εξής:

“Η επαγγελματίας Κ.Ν. (ως ιδιοκτήτρια κινητής καντίνας) δραστηριοποιούνταν στον Τύρναβο, σε συγκεκριμένη δημοτική μισθωμένη θέση επί της οδού Δασκαλοπούλου, διαθέτουσα τριετή Άδεια Άσκησης Υπαίθρου Στάσιμου Εμπορίου (με διάρκεια ισχύος από 23/4/2013 έως 22/4/2016).

Μάλιστα, ο ίδιος  ο Δήμος Τυρνάβου, με έγγραφο που φέρει την υπογραφή του κ. Σαρχώση προς το Α.Τ. Τυρνάβου (με ημερομηνία 30/6/2015), διαβεβαίωνε ότι στην περίπτωση της κ. Κ.Ν. πληρούνταν οι προϋποθέσεις λειτουργίας καντίνας στην προαναφερόμενη δημοτική μισθωμένη θέση, κάνοντας μάλιστα επίκληση των αρχών της χρηστής διοίκησης και των συναλλακτικών ηθών. Επιπροσθέτως, με το ίδιο έγγραφο, ο κ. Σαρχώσης διαβεβαίωνε το Α.Τ. Τυρνάβου ότι η περιοχή επί της οδού Δασκαλοπούλου περιλαμβανόταν στις προθέσεις της Δημοτικής  Αρχής για τον καθορισμό θέσεων άσκησης υπαιθρίου στασίμου εμπορίου.

ront1ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ Α.Τ. (30/6/2015).

                Όμως, ο κ. Σαρχώσης, στη συνέχεια, δεν σεβάστηκε την εγκυρότητα της υπογραφής του, έχοντας καταπατήσει κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και συναλλακτικών ηθών, καθόσον στο Δημοτικό Συμβούλιο (27/7/2015) δεν πρότεινε τη συμπερίληψη της οδού Δασκαλοπούλου μεταξύ των καθοριζομένων θέσεων άσκησης υπαιθρίου στασίμου εμπορίου στο Δήμο Τυρνάβου, μολονότι οι υποσχέσεις του ήταν εντελώς διαφορετικές.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

ront2

Η εξαπάτηση ενός ανθρώπου, που βγάζει μεροκάματο του πόνου, για να θρέψει μια τετραμελή οικογένεια σε μια οδυνηρή οικονομική συγκυρία, είχε πλήρως συντελεστεί. Η επαγγελματίας κ. Κ.Ν. αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει τη μισθωμένη δημοτική θέση στην Δασκαλοπούλου, να αδρανοποιηθεί εντελώς οικονομικά και, έτσι, να υποστεί μια ανείπωτη οικονομική καταστροφή με δραματικές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο όλης της οικογενείας της.

Ένα θέμα, που θα μπορούσε να ρυθμιστεί συναινετικά και με εκατέρωθεν μετριοπάθεια, κατέληξε στο ηθικό διασυρμό και στην επαγγελματική καταστροφή ενός ανθρώπου, που το μοναδικό του λάθος ήταν το ότι εμπιστεύθηκε την ορθοφροσύνη και το λόγο ενός δημάρχου.

Όμως, το πρόβλημα της κ. Κ.Ν. δεν είναι αυστηρά προσωπικό. Έχει και μια γενικότερη κοινωνική διάσταση. Όταν άνθρωποι ανίδεοι και ανίκανοι ασκούν διοίκηση, οι πολίτες μόνο τα χειρότερα έχουν να περιμένουν. Όταν, μάλιστα, οι εν λόγω άνθρωποι διακρίνονται  για την εγωπάθεια και την αλλοφροσύνη τους, τότε οι πολίτες, αργά ή γρήγορα,  βιώνουν στο πετσί τους το φάσμα της καταστροφής. Αψευδής μάρτυρας η περίπτωση της κ. Κ.Ν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ